17 Δεκεμβρίου 2010

Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ομαλά έληξε σήμερα η κατάληψη των μαθητών του Λυκείου των Καμένων Βούρλων

Συγκεκριμένα,
εδώ και 4 ημέρες τελούσε υπό κατάληψη το σχολείο, με διάφορα αιτήματα των μαθητών.

Πληροφορίες μας λένε, ότι ο Δήμαρχος (Τετριμίδας) σε επίσκεψη του σήμερα το πρωί στο σχολείο, συζήτησε με το δεκαπενταμελές (παρουσία του διευθυντού του σχολείου) και αποφασίστηκε το τέλος της κατάληψης και επιστροφή στα θρανία από Δευτέρα.

Τέλος καλό, όλα καλά

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία .Τα παιδιά της πρώτης και δευτέρας λυκείου που χωρίς την συγκατάθεση της τρίτης λυκείου έκλεισαν το σχολείο ,δεν έχουν γονείς ;
Εδώ και 4 ημέρες που το σχολείο τελεί υπό κατάληψη αυτοί οι γονείς δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν τι κάνουν τα παιδιά στο σχολείο .
Και το καταθέτω αυτό μιας και ήμουν ένας από τους λίγους γονείς που περιμέναμε μαζί με τους καθηγητές έξω από το σχολείο ,πότε θα αποφασίσουν τα καμάρια μας να ανοίξουν την πόρτα
Προσπάθησα μάταια να πείσω τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο .Η απάντηση τους ήταν << δεν είστε με το μέρος μας ,έχουμε ελλείψεις και πολλά προβλήματα >>.
Απορώ λοιπόν αυτά τα παιδιά δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους .Το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας μας το γνωρίζουν ; Μάλλον ζουν στον κόσμο της εφηβείας και δεν βλέπουν τίποτα μπροστά τους .Έτσι γίνονται υποχείρια των επιτηδείων που με μεγάλη μαεστρία τα φανατίζουν για να εξυπηρετήσουν σκοπούς που δεν μπορώ να τους καταλάβω.
Αυτό πρέπει να σταματήσει .

Ανώνυμος είπε...

Δεν λες κάτι νέο. Πάντα έτσι ήταν πάντα έτσι θα είναι, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Δηλαδή όταν το ΠΑΜΕ αποφασίζει απεργία, λες όλοι οι εργαζόμενοι να συμφωνούν???
Δεν το νομίζω.

Μεγάλο βάρος, στην συγκεκριμένη περίπτωση, και φταίξιμο παράλληλα , πέφτει στις οικογένειες, και στο μεγάλο και ακανθώδες θέμα της διαπαιδαγώγησης.

Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών να κάνουν αποχή και κατάληψη και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, με συγχωρείτε αλλά μάλλον είμαι νεότερος από εσάς και τα έχω πιο φρέσκα. Αποφοίτησα το 2003. Τι ζητάμε; Τα παιδιά να σκέφτονται όπως οι μεγάλοι; Ευτυχώς που δεν το κάνουν και μπορούν και διαμαρτύρονται ακόμη... Οι γονείς τι να κάνουν δηλαδή; Να τους μάθουν στο πολύ βολικό σκύψιμο του κεφαλιού και του βολέματος που έχουμε μπει όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι και κατάντησαν την κοινωνία εδώ που είναι; Αντί οι γονείς να είναι μαζί με τα παιδιά τους για ένα καλύτερο σύστημα παιδείας χωρίς conteiners και ελλείψεις, να κάθονται και να τα μαλώνουν κιόλας; Σοβαρά; Αν είχαμε όλοι μας απέναντί μας τον εαυτό μας στα 16, θα μας έφτυνε για τον ωχαδελφισμό, την αφασία και το βόλεμα μας του καναπέ που μετατρέπουν την ενεργή κοινωνία σε κοινωνία "yes men".
Λυπάμαι αλλά όλοι μας έχουμε χάσει τα ιδανικά, τις αξίες μας και την διεκδικητικότητά μας, που είχαμε ως παιδιά. Και μάλλον τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά στο μέλλον το ίδιο θα κάνουν, είτε για 700€, είτε για μια θέσούλα κ.τ.λ. Ε, λοιπόν ας τα αφήσουμε τώρα να διεκδικούν, ακόμα και με τρόπο που δεν αρέσει, να ζητούν και να παρεμβαίνουν για όσο θα μπορούν. Εξάλλου οι μαθητές δεν θα δεχτούν μαθήματα από γονείς που με τις πολιτικές και άλλες επιλογές τους, τους έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα αβέβαιο και ζοφερό μέλλον σε μία χώρα υπό κατάρρευση. Ρομαντισμός ή όχι...θα δείξει.

Φιλικά,
Πάνος Μπαλτάς

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Παναγιώτη μιας και είμαστε στην ίδια σχεδόν ηλικία όσον αφορά το θέμα της αφύπνησης της νεολαίας και δή της κοινωνίας.

Το θέμα όμως της στέγασης του σχολείου για το οποίο και έγινε τάχα μου η κατάληψη ( ο πραγματικός λόγος ήταν οτι η 3η λυκείου είχε πάει 4ημερη εκδρομη και κάποια τσογλανακια βαριόντουσαν να κάνουν μάθημα), είναι ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία τουλάχιστον μια δεκαετία. Αν λοιπόν δεν δράσουμε ομαδικά, ξεκινώντας από φορείς, συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση και μαθητές μαζί, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια τρύπα στο νερό!

Αν πραγματικά θέλουμε να δώσουμε μια λύση στο θέμα της στέγασης των μαθητων του λυκείου, ας συντονιστούμε και ας αγωνιστουμε γι αυτό! Γιατί από τον καναπέ, τα λέμε όλοι ωραία!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου του γυμνασίου των Καμένων Βούρλων .Είμαι αντίθετη σε αυτήν την κατάληψη .Κάποια άτομα του λυκείου μου στέρησαν το δικαίωμα να βρίσκομαι στο σχολείο μου για τέσσερις ημέρες .Έχω όνειρα και θέλω να σπουδάσω . Πιστεύω ότι αυτά τα όνειρα δεν θα τα φρενάρουν το μάθημα στις λυόμενες αίθουσες .Έχουμε εξαιρετικούς καθηγητές και αυτό είναι το βασικό όπλο για την πορεία προς την επιτυχία .Σίγουρα θα είχαμε καλύτερη ποιότητα στο μάθημα αν οι αίθουσες ήταν σύγχρονες και εξοπλισμένες .
Και αφού έχετε αποφοιτήσει πρόσφατα θα γνωρίζεται ότι αυτοί που υποκινούν τις καταλήψεις συνήθως είναι το πολύ πέντε άτομα .Αυτοί οι πέντε παρασύρουν του υπολοίπους και έτσι ξεκινά ο χαβαλές .Τους φταίνε οι πρίζες που χάλασαν από μόνες τους ,οι λάμπες που δεν ανάβουν και ένα κάρο άλλες ανόητες ελλείψεις ….
Δυστυχώς ολόκληρη η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι δεν θα κατασκευαστεί καινούργιο σχολείο . Καλά θα κάνουν οι συμμαθητές μου να προσέχουν το σχολείο μας και να σέβονται τους μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα .

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ μαθητής της Γ Γυμνασίου είμαι...
Συμφωνώ απόλυτα με τη συμμαθήτρια μου. Και εγώ έχω όνειρα και θέλω να σπουδάσω...
Και δεν θα με εμποδίσουν 5-6 παιδιά ( γιατί τόσα ήταν που έκλεισαν το σχολείο) να τα εκπληρώσω...
Όσον αφορά τα προβλήματα στέγασης, πρέπει να γίνει κάτι, να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά όχι να γίνει κατάληψη επειδή είναι καμμένες οι λάμπες! Έλεος, επειδή δεν θέλουν να κάνουν μάθημα κάποιοι να την πληρώνουμε εμείς; Γιατί εμείς θα την πληρώσουμε, όχι αυτοί, δεν θα αλλάξει κάτι. Και εμείς τί να πούμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να αντιδράσουμε απέναντι στους φίλους μας; Βρήκαν ευκαιρία με το που έφυγε η Γ Λυκείου και η διευθύντριά τους να κάνουν κατάληψη. Και πήραν αέρα αμέσως τα καλά παιδιά του Γυμνασίου και άρχιζαν και μάζευαν υπογραφές με το ζόρι να το κλέισουν για να χάσουν μάθημα. Τους λόγους της κατάληψης τους έμαθα τη 2η μέρα που μοιράστηκαν κάτι χαρτιά τα οποία δεν τα έγραψαν καν τα παιδιά απ'ότι κατάλαβα...
Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο σχολείο...
Οι καθηγητές είναι άριστοι, πάρα πολύ καλοί, είμαστε όλο σαν μια οικογένεια και αυτό έχει καταστραφεί φέτος...
Φτάνει πια!
Και ας μην διαμαρτύρονται για τα λυόμενα, πιστέψτε με, τα καινούρια είναι τέλεια...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπαλτά, είμαι μια μητέρα ενός παιδιού του γυμνασίου των Καμένων Βούρλων .Μιλήσατε για αφασία των γονιών και βόλεμα στον καναπέ .Με προσβάλλεται πάρα πολύ και σίγουρά προσβάλλεται όλη την γενιά που παλεύει αυτή την εποχή να μεγαλώσει τα παιδία της .Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για να μην λείψει τίποτα από τα παιδία μας .Παλεύουμε με την αβεβαιότητα καθημερινά μιας και δεν ξέρουμε το μέλλον της χώρας μας . Τις ελλείψεις του σχολείου τις βλέπουμε και σίγουρά δεν μαλώνουμε τα παιδία που θέλουν καλύτερές συνθήκες. Όταν όμως γνωρίζουν ότι δεν θα γίνει καινούργιο σχολείο και επιμένουν σε μια επανάσταση χωρίς αιτία εμείς πρέπει να τους πούμε μπράβο παιδία ;
Τα ιδανικά και οι αξίες δεν χάνονται όταν υπάρχει πίσω από κάθε παιδί μια οικογένεια που φροντίζει να τα καλλιεργεί .Όσο για την διεκδικητικότητα ,δεν νομίζω ότι έχει πάψει .Όμως ξεφεύγουμε και πάμε σε πολιτικά θέματα .Η ουσία είναι ότι μια μικρή ομάδα ανάγωγών παιδιών έκλεισαν ένα σχολείο παράνομα χωρίς την πλειοψηφία του δεκαπενταμελούς έτσι για να κάνουν την πλάκα τους .

Ανώνυμος είπε...

eimai ma8hths t lukeiou kamenwn bourlwn....eseis paidakia p eiste skulakia tn goniwn sas k ts koinwnias meinete ametoxoi uoi8etwntas ts apopseis tn allwn...dn exete kanei ma8hma s liomena g auto t lete ola auta!!poioi einai kaloi ka8hghtes kopela m?ela st lukeio k 8a deis...k kati allo....blepoume oi goneis na mn asxolountai oute na noiazontai g ts sun8hkes p kanoun ma8hma t paidia ts!!ts milame k mas lene "auta exoume tr kante ma8hma ekei p sas bazoun"...k telos eseis kuria m, t kanete wste t paidi sas na mn kanei ma8hma s autes ts aparadektes sun8hkes?exete na proteinete kati??....euxaristw....

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μαθήτρια του λυκείου Καμένων Βούρλων και ήμουν μέσα στην κατάληψη που πραγματοποιήθηκε.Οι γονείς που βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου ήταν ελάχιστοι και δεν βρέθηκαν εκεί προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος αλλά με σκοπό να κατατροπώσουν τους που έκλεισαν το σχολείο.Οι φράσεις που χρησιμοποίησαν ήταν του τύπου :εσείς αντιμιλάτε στους καθηγητές σας,το μόνο που μπορείτε να διεκδικήσετε είναι μια θέση στο γαλαξία κ πολύ σας είναι..λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μερικοί την γενιά του μέλλοντος..Όσο για τη μάθηση την οποία στερηθήκαμε τις μέρες εκείνες δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που στηρίζεται στις γνώσεις που παίρνει απ΄τ σχολείο αλλά τρέχει από φροντιστήριο σε φροντιστήριο αν όντως θέλει να σπουδάσει..Γιατί πλέον έτσι είναι το σύστημα..Για να λυθεί η παρεξήγηση τα παιδιά που συμφωνούσαν με την κατάληψη βάση των υπογραφών πληρούσαν τα 3/4 των μαθητών που απαιτούνται άρα η κατάληψη ήταν απολύτως νόμιμη..Ακόμα γνωρίζω πως το γυμνάσιο φέτος δεν κάνει μάθημα σε λυόμενα οπότε υποθέτω πως οι μαθητές του γυμνασίου βρίσκουν τέλεια τα λυόμενα εξωτερικά...Θα τους πρότεινα λοιπόν να μεταφερθούν αυτοί στις προκατασκευασμένες αίθουσες και να αφήσουν για μας το κτίριο με τα καλοριφέρ και τον καθαρό αέρα..Τέλος ας θεωρήσουμε τσογλανάκια όλους εμάς που προσπαθούμε για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης κ ας κρατήσουμε τους τιμητικούς τίτλους για όλους εσάς τους βολεμένους που δέχεστε τα πράγματα με σταυρωμένα χέρια..Αν υποστηρίζατε τα δικαιώματα σας με τόσο πάθος όσο κατακρίνετε τους μαθητές ίσως να μην χρειαζόταν να φτάσουμε στην ύστατη λύση για ένα κανονικό σχολείο..

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μου, με συγχωρείται δεν είχα τέτοια πρόθεση, να σας προσβάλλω και να παρεξηγηθείτε. Εξάλλου δεν μίλησα για εσάς. Μίλησα για την αφασία και το βόλεμα των μεγάλων, συμπεριλαμβανομένου πρώτου εμού, που μεγαλώνοντας μεγαλώνουν και αυτά. Ή είναι λάθος. Κοινωνικά μιλώντας. Ο κάθε γονέας, και οι δικοί μου και όλων των παιδιών, μοχθούν για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους, να τα μεγαλώσουν με στερήσεις και με θησείες, πάντα όμως με αγάπη. Να τα εφοδιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ζούγκλα που θα αντιμετωπίσουν αύριο. Ούτε μπορώ να σας κρίνω. Δεν έχω, ακόμα, παιδιά και είναι εύκολα όλα απ'έξω. Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι να αφήνουμε τα παιδιά να διεκδικούν και να ελπίζουν. Στην ηλικία τους θέλουμε όλοι να αλλάξουμε τον κόσμο. Ε, μην τους το χαλάμε. Έχουν χρόνια μπροστά τους να κάθονται στον καναπέ και να τα βλέπουν όλα με στεγνή, απόλυτη λογική. Και αυτό που λέτε, αφού δεν θα αλλάξει κάτι, τι κάνουν σαν επαναστάτες χωρίς αιτία;... Μου θυμίζει αυτό που έλεγα στην μάνα μου όταν μου έλεγε να στρώσω το κρεβάτι μου. "Αφού θα ξανακοιμηθώ το βράδυ και θα χαλάσει ξανά, γιατί να το στρώσω". Πλάκα είχε αλλά...Δεν παίζει...

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας προσέβαλα...

Π. Μπαλτάς

Ανώνυμος είπε...

Γλυκά μου παιδάκια έχω την περιέργεια ,αν είχατε το τέλειο σχολείο και το τέλειο εκπαιδευτικό σύστημα θα ήσασταν καλύτεροι μαθητές ; Δεν νομίζω ! Πάλι κάτι θα σας έλειπε .Έτσι είναι η εφηβεία απαιτητική και παράλογη .
Επίσης θα πρέπει να μάθουν ορισμένοι μαθητές ότι υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν χωρίς φροντιστήρια και τα καταφέρνουν άριστα .Βέβαια αυτά τα παιδία θέλουν να μορφωθούν και έχω τη βεβαιότητα ότι κανένα από αυτά δεν συμφώνησε ούτε συμμετείχε σε αυτήν την παραλογία .Για αυτά τα παιδία οι ώρες που χάθηκαν δεν θα αναπληρωθούν από κανένα φροντιστήριο .
Έχω επίσης την απορία η δεσποινίς που ήταν στην κατάληψη και όλες οι δεσποινίδες που βρίσκονταν εκεί οι γονείς τους δεν ανησύχησαν ; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν από τους γονείς τους να βρίσκεται εκεί .Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα .Η απουσία ( για να μην την πω αδιαφορία ) των γονέων ,η μεγάλη ελευθερία που σας έχει δοθεί και η αδυναμία να την διαχειριστείτε ώριμα .

Ανώνυμος είπε...

την καλημερα μου σε ολη την παρεα.Εγω ειμαι απο τον Μωλο εχω τελειωσει το σχολειο απο δεκαετιας και βαλε .Ενα εχω να πω μπραβο στην κοινωνια των Καμμενων βουρλων,που χειριζεται σε υψηλο επιπεδο ενα τοσο σοβαρο θεμα που ειναι η παιδεια .Συγχαρητηρια και παλι