16 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη πορεία, εκτεταμένα επεισόδια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ σημάδεψαν την πολύ μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση εργαζομένων και συνδικάτων κατά των νέων σκληρών μέτρων. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο τον πρώην υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, πέτρες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων και κρότου- λάμψης.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, που συμμετείχε στην πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, έφθασε στην πλατεία Συντάγματος. Άγνωστοι επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον[.....]

διμοιριών των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή- στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη-, έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", καθώς και στη στοά της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών. Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και σε λεωφορείο των ΜΑΤ.

Η ένταση συνεχίστηκε κατά μήκος της Πανεπιστημίου (όπου δέχθηκε επίθεση ο Κ. Χατζηδάκης), ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ, στην Πατησίων, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προχωρήσει σε κατάληψη της Συνομοσπονδίας, αλλά απωθήθηκε από δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ. Νωρίτερα, μερίδα διαδηλωτών οχυρώθηκε στο κτίριο του Πολυτεχνείου και του παραπλήσιου Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε 23 άτομα, από τα οποία 10 συνελήφθησαν.

Προηγήθηκε πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τραυματίσθηκαν είκοσι επτά Αστυνομικοί, από τους οποίους ένας σοβαρά. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα, έξι καταστήματα και τέσσερα γραφεία.

Η συμμετοχή στην πορεία ήταν πολύ μεγάλη, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Η Αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 20.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Αυτό το στοιχείο επικαλέστηκαν και τα διεθνή ΜΜΕ, που είχαν εκτεταμένη κάλυψη των γεγονότων. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, εκτιμούσαν ότι η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Μεγάλες σε όγκο και παλμό πορείες έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Θύμα επίθεσης ο Κ. Χατζηδάκης

Επίθεση από μερίδα διαδηλωτών δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία και ήδη είχαν σημειωθεί αρκετά επεισόδια. Ο κ. Χατζηδάκης βρέθηκε στις αρχές της Πανεπιστημίου (από την πλευρά του Συντάγματος), όπου και έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αρχικά τον εξύβρισαν, φωνάζοντας μεταξύ άλλων "ντροπή" και "κλέφτες- κλέφτες", ενώ ορισμένοι χειροδίκησαν, προκαλώντας τού τραύματα στο πρόσωπο.


nooz.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα είναι οι πολιτικοί απο εδώ και στο εξής να προσέχουν όταν κυκλοφορούν στους δρόμους.........

Ανώνυμος είπε...

Ακούω ότι έφαγε ξύλο κάποιος βουλευτής ονόματι Χατζηδάκης.Ποιό είναι αυτό το παλικάρι;Όποιος ξέρει ας μου πεί.Μήπως είναι αυτός που επί μητσοτάκη 92-94 ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ;
Μήπως είναι αυτός που μετά τον στείλαν για σπουδές στην Αγγλία;Μήπως είναι αυτός που μετά τον στείλαν στας Βρυξέλλας σαν ευρωβουλευτή υπεύθυνο μεταφορών και επικοινωνιών;Μήπως είναι αυτός που είχε-έχει; σχέσεις με την Αγία Οικογένεια της Κρήτης που κάθε καλοκαίρι έκοβε βόλτες στο Αιγαίο με το κότερο του κύριου Βασιλάκη της AEGEAN που ήθελε να αγοράσει την Ολυμπιακή;(Τελικά μάλλον θα τα καταφέρει με τη συνένωση και των δύο εταιρειών στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού).Μήπως είναι αυτός που κάρφωνε την Ο.Α στους συμμάχους Ευρωπαίους και τα πρόστιμα έπεφταν βροχή;Μήπως είναι αυτός που βρήκε κορόιδο τον κύριο Βγενόπουλο και του φόρτωσε την Ο.Α;Μήπως είναι αυτός που φόρτωσε στο Ελληνικό Δημόσιο τις αποζημιώσεις των απολυμένων της Ο.Α αντί να αναλάβει αυτή την υποχρέωση ο νέος ιδιοκτήτης;Μήπως είναι αυτος που στη συνέχεια σαν υπουργός ανάπτυξης συγκράτησε τις τιμές και παρέδωσε στη Λούκα και στο Χρυσοχοίδη(άλλα καλά παιδιά αυτά) τρελλούς ρυθμούς ανάπτυξης;Μήπως είναι αυτός που δεν έχει βάλει ένσημο στη ζωή του εκτός των κοινοβουλευτικών;Πείτε μου ρε παιδιά γιατί αν είναι αυτός,είναι κρίμα που δείρανε τέτοιο λεβέντη,τέτοιο παλληκάρι.Ντροπή τους...

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν φίλε μου 6.06 μόνο αυτός ο που θέλει ξύλο καλά θα ήταν. Αλλα είναι πολλοί ακόμα.....
και θα το φάνε που θα πάει....

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζάκο 6.06 καλά έκανε και πούλησε την Ο.Α. γιατί στο μόνο που οφελούσε ήταν να χρεώνει το δημόσιο με 1 εκατ ευρω ημερησίως για να καρπώνονται χρυσούς μισθούς οι βολεμένοι πρασινοι βουτηρομπεμπέδες (φαίνεται ένας από αυτους είσαι και εσυ).

Και αν αυτός καλά έπαθε και τον πλάκωσαν στο ξύλο, οι δικοί σου, αυτοί που μας κυβερνάνε τώρα και μας βάλαν στο μνημόνιο και υπέγραψαν την παραίτηση από κάθε εθνικο κυριαρχικό δικαίωμα με λίγα λόγια ξεπούλησαν την Ελλάδα όσο όσο, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Γιατι 1 χρονο και κάτι που είναι στην κυβέρνησ δεν άσκησαν πολιτική, αλλά ΠΩΛΗΤΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρε και αυτό το link για να δείς τι θα γίνουν τα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ που σου έλεγε η μαριονέτα ο πρόεδρος σου!


http://parapolitika.gr/el/πολιτική/πότε-έλεγε-την-αλήθεια-ο-πρωθυπουργός-τώρα-η-προεκλογικά-video

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε και αυτό το link για να δεις από ποιος ήθελε να σβήσει τα χρέη!!!

http://www.newsday.gr/article/11586/idou-oi-etaireies-me-ta-hree-24-dis

Εγώ δηλαδή ειμαι μαλάκας που αποδίδω τον ΦΠΑ, πληρώνω ΙΚΑ ΤΕΒΕ φόρους εισοδήματος και όλους τους άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους που μας έχουν επιβάλει?

Εγώ και άλλοι 10 εκατ. έλληνες (ΒΓΆΛΕ ΤΑ ΛΑΜΌΓΙΑ ΈΞΩ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν ο πρώτος νεκρός στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλειου Κοντογιαννόπουλου (θα ακολουθούσαν άλλοι τέσσερεις στην Αθήνα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κατάστημα Κ. Μαρούσης στη διάρκεια διαδήλωσης). Δολοφονήθηκε στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 1991 σε ηλικία 38 ετών από τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καλαμπόκα. Ο Καλαμπόκας χτύπησε θανάσιμα τον Τεμπονέρα με λοστό στο κεφάλι στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων προερχόμενη από το χώρο της φιλοκυβερνητικής παράταξης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ακραία στοιχεία, επιχείρησε να διακόψει με βίαιο τρόπο την μαθητική κατάληψη του εκπαιδευτηρίου, την οποία υποστήριζαν αρκετοί γονείς και καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθείς Τεμπονέρας, ιδιαίτερα αγαπητός, σύμφωνα με τις μετέπειτα μαρτυρίες και καταθέσεις, στους μαθητές του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 10.57,10.58...
ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 6.06 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ(ΚΑΤΣΕΛΗ,ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ) ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ 'ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ' ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 6.06 (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΥΒΡΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ-ΣΩΣΤΕΣ Η ΛΑΘΟΣ- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ) ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ! ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 91...

Ανώνυμος είπε...

Σωμφωνώ και επαυξάνω με τον 3.10.
Η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να καταργείται όσο και αν πειράζει κάποιους.
Ήμουν φοιτητής το 91 και στο πανεπιστήμιο μου που τελούσε υπό κατάληψη επειδή αυτό είχαν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις, έκανανα έφοδο συχνά τα βράδυα ΟΝΝΕΔίτες με σιδερολοστούς και μαχαίρια, έσπαγαν και έκαιγαν τα φοιτητικά ταμπλό και αφίσες και μετά έφευγαν...
Εννοείται ότι εμεία μέναμε άναυδοι και ...φοβισμένοι. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους άνοιγαν το κεφάλι επειδή κάνανε τη χαζομάρα να παρουσιαστούν και να ζητήσουν το λόγο από τα ΅παληκάρια΅ του τοτε προέδρου Χατζηδάκη.
Και τώρα μας τον παρουσιάζουν σαν άκακο και αγνό πολιτικό που προήλθε από παρθενογέννηση...
Αυτά για να μαθαίνουν και οι πιο νέοι.
Ενας "αυτόπτης μάρτυρας"