23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011: ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Για το υπουργείο Περιβάλλοντος, μόλις 0,1% των δημόσιων δαπανών
Αν συνοψίσουμε σε μια μόνο εικόνα το φετινό κρατικό προϋπολογισμό, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αυτή θα αφορά τις νέες ρυθμίσεις για τα φορολογικά έσοδα: από 1.1.2011 αυξάνει ο χαμηλός συντελεστής του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ μειώνονται τα τέλη ταξινόμησης για νέα ΙΧ: ηθικό δίδαγμα είναι να περιορίσουμε τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και να αγοράσουμε νέο αυτοκίνητο. Ακόμη και βυθισμένη στην κρίση, η Ελλάδα εξακολουθεί να αιμοδοτεί με παράλογους τρόπους τις οικονομίες άλλων χωρών.
Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό και τη συζήτηση στη Βουλή, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Ο προϋπολογισμός δείχνει[.....]

ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά απέναντι στους πιστωτές και εγκαταλείπει τη χώρα στο έλεος της κρίσης. Αντί για τυφλή εφαρμογή συνταγών ύφεσης που έχουν αποτύχει σε δεκάδες χώρες, είναι ώρα να αντιληφθούμε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως αυτό που το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να προσφέρει: ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεξόδου, με ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση».
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια: