23 Δεκεμβρίου 2010

Τόνια Αντωνίου - Να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-12-2010

Να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω ελλείψεως γιατρών επιδιώκει με παρέμβασή της στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, στην οποία αναφέρει:

«Στα πρόθυρα διακοπής λειτουργίας φαίνεται να βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, αφού αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο έναν ειδικευμένο παιδίατρο για να καλύπτει την Κλινική και τις εφημερίες. Από τους 4 γιατρούς που διέθετε, έχοντας την δυνατότητα να καλύπτει μόνο στοιχειωδώς τις ανάγκες της, οι δύο γιατροί διορίστηκαν σε άλλες θέσεις, ενώ ο τρίτος γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.
Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται σε σχετικό δημοσίευμα του τοπικού τύπου, η[.....]

διοίκηση του Νοσοκομείου έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο προκειμένου να πείσει ειδικευμένους παιδιάτρους που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού να αυτοδιατεθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής. Έτσι τίθεται εκ των πραγμάτων το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στην πληρότητα των Κέντρων Υγείας και σε αυτή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Με ποιο τρόπο και σε ποιο χρονικό ορίζοντα προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής χωρίς να αποδυναμωθούν τα Κέντρα Υγείας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: