29 Δεκεμβρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες μετατάξεις στο Δημόσιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 θα γίνουν πράξη οι μετατάξεις στο Δημόσιο, αφού πρώτα ψηφιστεί το Ενιαίο Μισθολόγιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένονται δεκάδες χιλιάδες μετατάξεις, μετά τις 28 Φεβρουαρίου οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων που ανήκουν στους Δήμους, ώστε να μειωθούν από 6.000 σε 1.500.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε πως[.....]

το υπουργείο ζήτησε από τον ΟΟΣΑ (και τόνισε πως ο Οργανισμός αυτός δεν ανήκει στην ομάδα της τρόικας) να κάνει μια λειτουργική αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης η οποία και θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει όσα θα έχουν καταγράψει οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων σε πρώτη φάση.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο ΣΚΑΪ για τα ρουσφέτια που ζητούν όσοι μετατάσσονται, ώστε να πετύχουν καλύτερες θέσεις.

Τονίζεται ότι μέχρι στιγμής περίπου 1.000 εργαζόμενοι του ΟΣΕ έχουν κάνει αίτηση μετάταξης, ενώ όπως προβλέπεται από το νόμο για την εξυγίανση του σιδηροδρόμου, οι υπόλοιπες μετατάξεις θα είναι αναγκαστικές.

Εάν οι μετατασσόμενοι εργαζόμενοι δεν παρουσιαστούν στη νέα τους υπηρεσία εντός 15 ημερών, τότε βάσει του νόμου απολύονται δίχως να δικαιούνται αποζημίωση.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας που αντιδρούν στις μετατάξεις 480 χειριστών και μηχανικών της πρώην Ολυμπιακής στην υπηρεσία τους, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μετά από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα μεταφορών του υπουργείου υποδομών.

Εγκύκλιος για το ανθρώπινο δυναμικό στη Δημόσια Διοίκηση

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σε φορείς του δημόσιου τομέα, εγκύκλιο με θέμα την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση.

Έτσι, καλούνται όλα τα Υπουργεία , τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Ανεξάρτητες Αρχές, να προβούν σε αναλυτική καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών τους. Δηλαδή, σε καταγραφή των κλάδων και των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και των κλάδων και των ειδικοτήτων που απασχολούν προσωπικό, το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς.

Για τον σκοπό αυτό, θα γίνει ενημερωτική συνάντηση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων όλων των Υπουργείων, με τον υπουργό Εσωτερικών, την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011.

Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές Ημερίδες την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 και στα τέλη Ιανουαρίου.

Όλα έτοιμα για τον Καλλικράτη

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε ότι το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος -εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών σε Δήμους και Περιφέρειες- έχει εκπονηθεί από το υπουργείο και το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα λειτουργεί από την 1η-1-2011, ένα site για τον «Καλλικράτη» (www.kallikratis.ypes.gr) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση αιρετοί και πολίτες προκειμένου να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους κ.λπ.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο από την 1η του χρόνου θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται άμεσα οι αιρετοί.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: