14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ - Τριήμερος Γολγοθάς και για μετακινήσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σοβαρότατα προβλήματα αναμένονται από την Τρίτη έως και την Πέμπτη στις μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.

Έτσι, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες, που καλύπτουν σχεδόν όλο το 24ωρο.

Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της Γενικής Απεργίας που έχουν[.....]

εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Την ίδια ημέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν οι τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ οι ταξιτζήδες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, το Σωματείο των ΤΑΧΙ αποφάσισε, φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ δώρο Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται και για νέα 24ωρη απεργία. Την ίδια ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις για την ημέρα εκείνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic Air ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στον ΟΤΕ, στην 3ωρη παναττική απεργία που έχει εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ και καλεί τους υπαλλήλους του Οργανισμού να προσέλθουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται αύριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι φαρμακοποιοί

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Στην πρόσκληση που στέλνει στα μέλη του για συμμετοχή σημειώνει ότι συμμετέχει στο πλαίσιο της κοινής δράσης κατά του μνημονίου που έχουν εξαγγείλει οι επιστημονικοί φορείς

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: