20 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με θέμα το ΒΙΟ.ΚΑ. και την ανάδοχη κατάσταση, μετά τη λήξη της σύμβασης με τον κ. Παπαλάμπρου (23 Ιανουαρίου) θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα και να διατυπώσω κάποιες απορίες προς το Συμβούλιο, αλλά και απόψεις σχετικά.
Πρώτα απ’ όλα δεν καθυστέρησε απλά να έρθει το θέμα προς συζήτηση. Είναι τελείως εκτός χρόνου μιας και αποφασίστηκε να γίνει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ της λήξης της υπάρχουσας, παράνομης (σύμφωνα με τον επίτροπο), σύμβασης, μέχρι που να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της συνεδρίασης αλλά και να δημιουργούνται υποψίες για δόλο σχετικά με την τελική απόφαση που επιχειρείται να έχει.
Χωρίς να είμαι νομικός, οι ευθύνες που υπάρχουν, φοβάμαι ότι δεν είναι απλά πολιτικές. Είναι δεδομένο ότι όποια, μα ΌΠΟΙΑ, απόφαση και να παρθεί, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Η ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας σύμβασης είναι γνωστή από τότε που, κακώς, υπογράφηκε. Άρα η Δημοτική αρχή ήταν υποχρεωμένη καταστατικά και λόγω σύμβασης, αλλά και πολιτικά ως προς το Δήμο και ανθρώπινα προς το περιβάλλον, να έχει αποφασίσει για το μέλλον του ΒΙΟ.ΚΑ. πολύ νωρίτερα.

Αυτό που μπορεί να σώσει τα προσχήματα, δεν είναι τίποτε άλλο από κάποιες κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση. Το κοινωνικό πρόσωπο που θα προσπαθήσει και θα καταφέρει να εξομαλύνει τις όποιες, δικαιολογημένα, αντιδράσεις από κάποιους σκεπτόμενους πολίτες.

Η μετάβαση από το ασύμφορο οικονομικά κόστος προς οποιοδήποτε ιδιώτη, σε υγιή Δημοτική Επιχείρηση με ανταποδοτικά για το Δήμο οικονομικά οφέλη (και όχι μόνο), μοιάζει μονόδρομος. Η «υγιής» νόμιμη εργασιακή συνέχεια των ανθρώπων που τον «δημιούργησαν», και που παραμένουν, απ’ όσο γνωρίζω στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και τον έκαναν, απ’ ότι πληροφορούμαι από έγκυρες πηγές, έναν από τους καλύτερους Βιολογικούς
Καθαρισμούς της χώρας δεν είναι απλά και μόνο ενδεδειγμένη.

Δικαιολογημένα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εφόσον αυτοί που αποφασίζουν για το καλό του τόπου, σκέπτονται μόνον το καλό του και τίποτε άλλο και φροντίζουν για την ευημερία αυτού και των ανθρώπων του, δεν θα έχουν και πολλές εναλλακτικές.

Αναμένοντας…

Ο Δημότης

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: