19 Ιανουαρίου 2010

Η επέλαση των τρακτέρ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα. Κλειστή η Αθηνών- Θεσσαλονίκης στην αερογέφυρα Ριτσώνας, στο κάστρο Βοιωτίας, στη γέφυρα Αλαμάνας, στον κόμβο Νίκαιας, καθώς και ο επαρχιακός δρόμος Λαμίας-Λιβαδειάς στο 72ο χιλιόμετρο.

"Η παροχή εθνικών επιδοτήσεων χωρίς προγραμματισμό και δομή στήριξης της αγροτικής οικονομίας δεν έχει πραγματικό αποτέλεσμα στο αγροτικό εισόδημα. Γι΄αυτό, δεν επιλέγουμε πρόσκαιρες διευθετήσεις αλλά δίκαιες και βιώσιμες λύσεις με έναν ανοιχτό σε όλους διάλογο", δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή, απαντώντας στα αιτήματα των αγροτών. Καλώντας τους αγρότες σε διάλογο η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι "το αγροτικό δεν είναι ένα διμερές ζήτημα αλλά αφορά όλη την κοινωνία και όλους τους κοινωνικούς εταίρους".

Τα μπλόκα
Στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται "μετ΄ εμποδίων" και από προπεμπτήριους σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων, ενώ με τρακτέρ αποκλείστηκαν και μεθοριακές διαβάσεις, στα βόρεια σύνορα της χώρας.
[...]
Στο μεταξύ, τρακτέρ από περιοχές του νομού Καρδίτσας κατευθύνονται στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, όπου συγκεντρώνονται αγρότες από γειτονικούς νομούς και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. Όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των αγροτών, ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης δεν έχει νόημα, αφού παραμένει κλειστή ούτως ή άλλως η δίοδος των Τεμπών.
[...]

Παρέμβαση εισαγγελέα στο νομό Θεσσαλονίκης
Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να σχηματιστούν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζητά από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δ. Παπαγεωργίου, σε περίπτωση που στηθούν αγροτικά μπλόκα στο νομό Θεσσαλονίκης

Με επείγον έγγραφό του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργίου, αφού υπενθυμίζει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα, τονίζει ότι η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών της συγκεκριμένης πράξης, που προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων.

"Το θέμα αφορά σε όλη την κοινωνία"
"Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι θέμα απλής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην πολιτεία και τους αγρότες, αλλά αφορά όλη την κοινωνία”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι είναι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έχουν αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών ως “αγροτικό ζήτημα” συνολικά.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι το αγροτικό ζήτημα “δεν λύνεται με διμερή διάλογο σε σχέση με μικρά ζητήματα γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο” και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία αμέσως προχώρησε σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις

enimerwsi-gr.blogspot.com

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: