30 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες υπουργού – αγροτών

Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η μαραθώνια συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών.

Οι αγρότες θα εξετάσουν τα "επόμενα βήματα" των κινητοποιήσεων τους το Σάββατο το μεσημέρι στο Άγγιστρο Σερρών.

Στη συνάντηση δεν θα συμμετάσχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ).

Ο "χάρτης" των αγροτικών μπλόκων
Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία οδός, στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλλια, τα τελωνεία Ορμενίου Έβρου και Δοϊράνης Κιλκίς, ενώ κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Προμαχώνα.

Ανοιχτά είναι τα τρία μπλόκα της Θεσσαλονίκης, ενώ αγρότες από τη Χαλκιδική δίνουν περιοδικά στην κυκλοφορία τους δρόμους Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στα σημεία Νέα Τρίγλια και Καλύβες, αντίστοιχα.

Κλειστά είναι τα σημεία Νίκαιας και Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα σε πολλά σημεία χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, η κ. Μπατζελή εξήγγειλε μέτρα όπως τη διοχέτευση 1 δισ. ευρώ στους αγρότες από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που είχε δοθεί πέρυσι στις τράπεζες, πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για 2 χρόνια, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης απο 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες αγροτών, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των προϊόντων τους και άμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: