15 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις κ. Χρήστου Σταϊκούρα από τις σημερινές του συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Αθήνα, 14.01.2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεντεύξεις του την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105.8 και στη δημοσιογράφο Αν. Ζήγου, και στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 και στις δημοσιογράφους Κ. Μακρή και Μ. Πυργιώτη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η απουσία σχεδίου ανάγκασε την Κυβέρνηση να προβεί σε απανωτές υπαναχωρήσεις, διορθώσεις και αναπροσαρμογές στην οικονομική της στρατηγική.

Η μεθοδολογία που υιοθετήθηκε για την παρουσίαση και υποβολή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης καταδεικνύει την απουσία σχεδιασμού, και την άρνηση διαβούλευσης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Φαίνεται πως η διάθεση του ΠΑΣΟΚ για διαβούλευση, για πραγματικό διάλογο, είναι κάπου χαμένη μεταξύ διαδικτύου και διαρροών.

Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύεται στους αυτοσχεδιασμούς, τις παλινωδίες και τις υποχωρήσεις των Κυβερνητικών πρωτοβουλιών καθώς και τη διάψευση των υποσχέσεών της προεκλογικά και μετεκλογικά, φυσικά μόνο εντός των συνόρων.

Ενδεικτική των παλινωδιών είναι η μεταβολή στα προσδοκώμενα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα. Έτσι, αν και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ανέμεναν 250εκ. ευρώ πρόσθετα έσοδα, στην τροπολογία, η οποία και απεσύρθη, προσδοκούσαν 1δις ευρώ έσοδα, ενώ σύμφωνα με την παρουσίαση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από τον κ. Παπακωνσταντίνου τα προσδοκώμενα έσοδα περιορίζονται στα 710εκ. ευρώ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: