27 Ιανουαρίου 2010

Χρήστος Σταϊκούρας - Εισήγηση γιά «Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπόθεση της Siemens»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής στην Πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τη
«Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπόθεση της Siemens»

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Προτάσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τη «Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens», έκανε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Ως προς το περιεχόμενο της πρότασης, δήλωσε: «Η υποβληθείσα πρόταση είναι παραπλανητική, υποκριτική και αποσπασματική. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρεί μετάθεση ευθυνών και επιδίδεται σε ασκήσεις παραπληροφόρησης. Η πρόταση περιέχει ατυχείς και αβάσιμες εκφράσεις όπως «χειραγώγηση της πορείας των ερευνών από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.» και «υπόνοιες για ανοίκειες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Η παραπομπή, στη Δικαιοσύνη, υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δεν είναι πράξη συγκάλυψης. Αποτελεί απόδειξη σεβασμού και εμπιστοσύνης στους θεσμούς.»

Ως προς τη χρονική στιγμή συζήτησης της πρότασης, δήλωσε: «Είναι προφανής η προσπάθεια της Κυβέρνησης, με την κατάθεση των προτάσεων για τη σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών, να αλλάξει την ημερήσια διάταξη, να αποπροσανατολίσει τον Ελληνικό λαό από τα τεράστια προβλήματα της Οικονομίας, προβλήματα που προκαλεί και συσσωρεύει η κυβερνητική ανεπάρκεια, αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα.»

Κλείνοντας την Εισήγησή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως: «Η θέση της Ν.Δ. σε θέματα διαφάνειας είναι ξεκάθαρη και αταλάντευτη. Τοποθετείται θετικά στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για λόγους πολιτικής εντιμότητας και θεσμικής υπευθυνότητας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: