21 Ιανουαρίου 2010

Μια από τα ίδια από τη Νομαρχία Φθιώτιδας στις μετρήσεις για τον Μαλιακό. Αναμένονται μετρήσεις και για βαρέα μέταλλα και μικροφύκη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ανακοινώθηκαν από η διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχίας Φθιώτιδας νεώτερες μετρήσεις σχετικές με τις φυσικοχημικές παραμέτρους του θαλάσσιου νερού στο Μαλιακό κόλπο, από δειγματοληψία που έγινε στις 18 Ιανουαρίου του 2010.
Τα αποτελέσματα όμως από σημαντικότερες μετρήσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

1. Αναμένονται εντός δυο ημερών τα αποτελέσματα από δειγματοληψίες που διενήργησε η Διεύθυνση Αλιείας και αφορούν μικροβιολογικές εξετάσεις των θαλασσίων νερών του
Μαλιακού κόλπου.
2. Επίσης σε δυο μέρες θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα μετρήσεων που έκανε η ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑΡΧΟΣ για επιβλαβή μικροφύκη (φυτοπλαγκτόν).
3. Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα για τα βαρέα μέταλλα επίσης από την ιδιωτική εταιρία ΝΕΑΡΧΟΣ με την οποία έχει συμβληθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας.

Παραθέτουμε αποτελέσματα των μετρήσεων της Διεύθυνσης Αλιείας, τα οποία όπως έχουμε ξαναπεί, δεν λένε τίποτα το ιδιαίτερο από μόνα τους και όπως δημοσιεύονται, αφού δεν αναφέρονται τα επιμέρους στοιχεία (οι μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων περιλαμβάνουν και άλλες μετρήσεις και όχι μόνο αυτές που δίνονται για να έχει κάποιος πλήρη εικόνα της κατάστασης) και έτσι δεν μπορεί να έχουμε την πραγματική εικόνα του κόλπου αφού βέβαια δεν εκτείνονται σε ολόκληρο τον Μαλιακό αλλά σε κάποιες περιοχές οι οποίες έχουν επιλεγεί χωρίς να γνωρίζουμε τα κριτήρια της επιλογής τους και δεν γνωρίζουμε επίσης κατά πόσο μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικά τα δείγματα των μετρήσεων για ολόκληρο τον Μαλιακό κόλπο.
Καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια ενημέρωση των πολιτών για όλα αυτά καθώς και για τη χρησιμότητα αυτών των συγκεκριμένων μετρήσεων που γίνονται κάθε μήνα, για να μη νομίζουν ότι αυτές οι μετρήσεις γίνονται μόνο και μόνο για να δικαιολογηθούν τα χρήματα για την αγορά τους σκάφους και των οργάνων.


Τα σπουδαιότερα σε λίγες μέρες, μαζί με τις υπόλοιπες μετρήσεις. Πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες μετρήσεις θα είναι από την ίδια περιοχή και από τα ίδια δείγματα γιατί, όπως μας είπε κάποιος σχετικός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αξία έχουν οι συνολικές μετρήσεις από την ίδια περιοχή για να μπορεί κάποιος να τα ερμηνεύσει συγκεντρωτικά και συγκριτικά.
Επίσης μας υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει κάποια στοιχεία για τις μετρήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αξιολογούμε συγκριτικά τα αποτελέσματα καθώς και που κυμαίνονται οι φυσιολογικές τιμές για όλες τις μετρήσεις.
Καλό θα ήταν, μας ανέφερε, η ίδια Νομαρχία και το επιστημονικό προσωπικό της, να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και να μεταφέρουν εκλαϊκευμένα για όλους τους πολίτες σε μια έκθεση όλα τα ευρήματα από τις μετρήσεις και όχι να δίνουν έναν "ξερό πίνακα" που ουσιαστικά χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τον αξιολογήσεις.
Αλήθεια τι λέει η Νομαρχία Φθιώτιδας για όλα αυτά;

lamianews.blogspot.com
Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: