16 Ιανουαρίου 2010

Για κάτσε ρε Βάϊο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Φίλε Βάϊο Γκάνη, πρόεδρε του συντονιστικού οργάνου των αγροτών , σου γράφω σήμερα Παρασκευή 18/1 από τον δρόμο προς Λαμία μετά από δίωρη ακινητοποίηση.

Άκουσα την συνέντευξη σου, και μου έκανε εντύπωση ότι ξεστόμισες ότι με τις δηλώσεις σου εκφράζεις 11 εκατομμύρια Έλληνες.
Καταρχήν σου απαγορεύω να το ξαναπείς αυτό γιατί εμένα και αρκετούς άλλους χιλιάδες οδηγούς αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, δεν τους εκφράζεις.
Αντίθετα θα έλεγα δεν μας σέβεσαι και δεν σε ενδιαφέρει στην τελική αν εγώ έχω πρόβλημα και θέλω να ταξιδέψω, αν δεν μπορώ να πάω στο παιδί μου και στην οικογένεια μου ή αν έχω πρόβλημα υγείας και πεθαίνω στον δρόμο.

Μου στερείς κάτι από τα πολύ βασικά που έχει μια πολιτισμένη χώρα, το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί με τιμωρείς από την στιγμή που δεν σου έχω κάνει κάτι εγώ.
Βλέπεις, εγώ δεν μπορώ να σου κλείσω τον δρόμο για το χωράφι σου, η για το χωριό σου που οδηγεί και στην οικογένεια σου για να σε κάνω να νιώσεις όπως νιώθω εγώ.

Επειδή όμως αυτό γίνεται κάθε χρόνο, στην πλάτη μου, χωρίς να φταίω αλλά ούτε και μπορώ να αντιδράσω, αναρωτιέμαι τι θα έκανες αν στρεφόντουσαν κάποιοι εναντίον σου και άρχιζαν μπροικοτάζ στα προϊόντα σου.
Όσο και αν σου φαίνονται αδύναμοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς έχουν τελικά πολύ μεγάλη δύναμη.

Σου εφιστώ την προσοχή, γιατί ενώ σέβομαι απόλυτα τους λόγους που θέλεις να διαμαρτυρηθείς, το να κλείνεις τους δρόμους ολόκληρα εικοσιτετράωρα δεν είναι η καλύτερη τακτική απέναντι στους συνανθρώπους σου.

Καλώ εσένα και το σύνολο του αγροτικού κόσμου να συνετιστεί και να σταματήσει να ταλαιπωρεί αφάνταστα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.

Αγανακτισμένος οδηγός
που έκανε 6 ώρες Αθήνα Λαμία
την Παρασκευή 15/1

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτή την εποχή που οι αγρότες δεν έχουν δουλειές κάθε χρόνο κάνουν το κομμάτι τους στην πλάτη όλων των υπολοίπων.
τα τσίπουρα και τα κοντοσούβλια πάνε και έρχονται στα μπλόκα και το κομβόι με τα αυτοκίνητα βλαστημάει.
όλοι ξέρουμε τι γινόταν τόσα χρόνια με τις επιδοτήσεις, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα κολόμπαρα πανελλαδικά υπάρχουν στην Λάρισα.
Ο Γκάνης και ο κάθε Γκάνης θέλουν ένα μάθημα διαφορετικά κάθε τόσο θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.
εγώ δηλαδή που είμαι ιδιωτικώς υπάλληλος και εκπροσωπώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τι θα έπρεπε να κάνω με τα αιτήματα μου?
αν όλοι που είχαν αιτήματα έκλειναν την εθνική τι θα γίνονταν?
να παρέμβει η αστυνομία