30 Αυγούστου 2009

Μα ντε και καλά τα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου να τα φέρουμε στα Καμένα Βούρλα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 28/8, εκτός των άλλων συζητήθηκε και τα θέμα μεταφοράς των λυμάτων του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βιολογικό των Καμένων Βούρλων.

Υπενθυμίζω για αυτούς που δεν γνωρίζουν το θέμα, ότι οι δημοτικές αρχές των δυο δήμων, εκπροσωπούμενες βέβαια από τους κκ δημάρχους, έχουν έρθει σε συνεννόηση, και εξετάζουν σοβαρά (θετικά) την περίπτωση, να μην κατασκευαστεί ΒΙΟ.ΚΑ. στον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά να μεταφερθούν τα λύματα με σωληνώσεις δίπλα από την θάλασσα στον βιολογικό των Καμένων Βούρλων που υπάρχει και λειτουργεί κανονικά.
Μάλιστα υπάρχει και τελεσίδικη θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Κωνσταντίνου και αναμένουν την απάντηση από το δικό μας δημοτικό συμβούλιο.

Το ερώτημα που γεννάται είναι απλό
ΓΙΑΤΙ?? Να μεταφέρουμε τα λύματα άλλων στο χωριό μας?
Τι έχουμε να κερδίσουμε και τι έχουμε να χάσουμε???

Το κερασάκι στην τούρτα , έτσι όπως αυτή προβάλεται, είναι η μείωση των τελών για αποχέτευση.
Φούσκα βέβαια, έτσι λέμε εμείς, γιατί αφενός το ποσό που χρεώνεται το κάθε νοικοκυριό δεν είναι μεγάλο (κάντε τον κόπο δημότες να δείτε τον λογαριασμό), ενώ ακόμα και αυτό το κερασάκι είναι αμφισβητήσιμο διότι θα υπάρξουν άλλα κόστη συντήρησης του δικτύου.

Από την άλλη τα αρνητικά κατά πως φαίνεται είναι περισσότερα.
Καταρχήν σε ένα τόσο μεγάλο σύστημα σωληνώσεων μεταφοράς, το οποίο θα είναι πολύ κοντά στην θάλασσα, με ανάλογα αντλιοστάσια, τι θα γίνεται με τις ζημιές που θα προκύπτουν? Που θα πηγαίνουν τα λύματα? Στην θάλασσα σε περίπτωση ζημιών?
Πόσο γρήγορα θα μπορεί να επισκευαστούν ζημιές ?
Για να μην αναφερθώ στον ψυχολογικό παράγοντα που όταν οι παραθεριστές καταλάβουν ότι τα λύματα της περιοχής καταλήγουν στα καμένα βούρλα απλά θα πάνε παρακάτω η απέναντι σε άλλο χωριό να κάνουν μπάνιο.
Άσε που το μοντέλο που έχει χαρακτηριστεί ως καλύτερη πρακτική είναι οι μικροί και ευέλικτοι ΒΙΟΚΑ και όχι ένας μεγάλος ανά περιοχή όπως επιδιώκει και η κεντρική διοίκηση.

Τρανό παράδειγμα το πρόβλημα που είχαμε πρόσφατα με το αντλιοστάσιο στα Πλατανέικα, που έπαθε ζημιά, το μπαλώσανε πρόχειρα αλλά αναγκαστικά το άφησαν ανοικτό, και αν δεν απειλούσαν οι περίοικοι με αποκλεισμό του δρόμου γιατί δεν μπορούσες να σταθείς από την βρόμα ακόμα ανοιχτό θα ήταν.
Προχειροδουλειές έχουν γίνει (με νάιλα το έχουν σκεπάσει το φρεάτιο του κεντρικού αγωγού) και δεν ξέρω και πότε θα ολοκληρωθεί η συντήρηση του.
Ο εργολάβος δεν αναλαμβάνει τα κόστος γιατί είναι μεγάλο και ας προβλέπει η σύμβαση το αντίθετο.
Μην ακούσω την φράση ανακατασκευή κλπ κύριοι, γιατί θα υποβιβάσετε την νοημοσύνη των δημοτών. (στο θέμα βάζω άνω τελεία και περιμένω στην γωνία)
Έχει χυθεί πολύ μελάνι , και έχουν λιώσει πολλά πληκτρολόγια για το θέμα και παλιότερα , εδώ ήταν η άποψη μας, και εδώ άποψη δημότη που συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τους φορείς για το θέμα

Για να καταλήξω κάπου, προσμετρώντας όλες τις παραμέτρους, η άποψη μας είναι αρνητική.
Να ΜΗΝ φέρουμε τα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου στα Καμένα Βούρλα.

Η αν επιμένετε τόσο πολύ, αφήστε τους δημότες να το αποφασίσουν κάνοντας δημοψήφισμα γιατί μια απόφαση σας σήμερα θα έχει επίδραση στις επόμενες γενιές και τελικά στο μέλλον των Καμένων Βούρλων.

Με τιμή ο Blogger

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΖΑΙ ΒΟΥΝΟ-ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΓΕΜΑΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ .
ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΩΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ .
ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ . ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ....Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ . ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΡΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΜΩΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΧΛΑΓΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ .
ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΜΑΖΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ . ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΝΟΕΙΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΚΕΨΗ .
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ????????

Ανώνυμος είπε...

Καμενοβουρλιώτες ξυπνείστε,το μέλλον του χωριού μας είναι να εννοθούμε και με τον ΄Αγιο και με το Μόλο.Αν θέλουμε ανάπτυξη και προκοπή.Λογικές ****** ανήκουν στο παρελθόν αυτοί είναι που καταδίκασαν τον τοπο μας.Αυτοί δεν ήθελαν το 1985 το Κεντρο υγείας και καναμε 30 χρόνια να το κατασκευάσουμε,αυτοί θα μας κυβερνούν μια ζωή;
Οσο για το ****** είναι το λιγότερο πρόκληση για ολους και ειδικά εμάς τους επαγγελματίες να έχει το θράσσος αφού μας καταστρεψε με τα μπλογκ και τον αθλιο κύριο ****** με το θέμα του Μαλιακού τώρα ο ε΄νας στο προσκήνιο και ο άλλος σκοτίνός του σύμβουλος,τσιράκι του *******, ωραιος πασοκος είναι,είδα και στα βιβλία του ΠΑΣΟκ ότι είναι γραμενος στην οργάνωση Λαμίας,εξαπτέρυγο της Νουδού και μπουκομένος στο χρήμα απο τον *******. Αυτοί θα κυβερνήσουν το χωριό μας;Ως πότε θα είμαστε θύματα και αυτόχειρες;Σκεφτείτε το καλά.Βέβαια τα εξαπτέρυγα του ****** και εδώ θα το σβύσουν αλλα θα το ξαναγράψω και ε΄δω και σε αθηναικα μπλογκ αν νομίζουν οτι μπορούν να φιμόνουν τη φωνή μου.
Στέλιος Χ.

1:54 πμ, Αύγουστος 31, 2009

Φίλε Στέλιο Χ.
Γράφεις ένα ανώνυμο σχόλιο και αναφέρεσαι σε πρόσωπα εξαπολύοντας κατηγορίες ανυπόστατες και χωρίς καμία βάση. Η λάσπη έχει και τα όρια της.