29 Αυγούστου 2009

Παρέμβαση Καλλιώρα για τα θανατηφόρα ατυχήματα στη ΛΑΡΚΟ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28 Αυγούστου 2009

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση Καλλιώρα για τα θανατηφόρα ατυχήματα στη ΛΑΡΚΟ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν στη ΛΑΡΚΟ, έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ηλίας Καλλιώρας, προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ, Δυστυχώς, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα δύο θανατηφόρα ατυχήματα συνέβησαν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα (2-8-09 και 26-8-09), που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δύο εργατών και τον τραυματισμό επτά ακόμη συναδέλφων τους.
Ανάμεσα στ’ άλλα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, το Υπουργείο Ανάπτυξης προέβη στην προσωρινή σφράγιση των πέντε ηλεκτροκαμίνων του εργοστασίου, ώστε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Υπό τη σκιά των τραγικών αυτών συμβάντων και δυσάρεστων εξελίξεων, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά τη συνάντηση που είχαν με εμένα προσωπικά και με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν και ζητούν:
1) Την επαναλειτουργία των καμίνων και του εργοστασίου, καθότι, σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή τα καμίνια παραμείνουν ανενεργά, το μετάλλευμα που βρίσκεται μέσα σ’ αυτά και, σε συνδυασμό με τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, θα πήξει, μεγιστοποιώντας τον κίνδυνο να προκληθούν και άλλα ατυχήματα (παράδοξο και αληθινό!).
2) Την απομάκρυνση των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια των δυστυχημάτων και προκύψουν οι υπεύθυνοι.
3) Την άμεση τιμωρία των διευθυντών-υπευθύνων για τα μοιραία ατυχήματα, αλλά και τη γενική απαξίωση της εταιρείας, μέσα από απαράδεκτες παραλείψεις και λανθασμένους χειρισμούς τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τις τραγικές αυτές εξελίξεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλείσθε κ. Υπουργέ, για τις δικές σας ενέργειες και πολιτικές αποφάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: