22 Αυγούστου 2009

Καταστροφή χωρίς τέλος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μεγάλη φωτιά σε Γραμματικό. Βαρνάβα, Μαραθώνα και Σταμάτα

Eικόνα της φωτιάς από τον δορυφόρο‏...
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά σε Γραμματικό, Βαρνάβα, και Μαραθώνα όπου καίγονται σπίτια, στάνες και δασικές εκτάσεις. ρινα μέτωπα και στο Διονυσοβούνι, στις παρυφές της Πεντέλης.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές και σε Πλατανιστό Καρύστου, Σκύρο, Λεύκτρα Βοιωτίας, Ναύπλιο και Εξαμίλια Κορινθίας. Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μούδρο Λήμνου, στη Νότια Ρόδο και για τρίτη ημέρα στη Ζάκυνθο. Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αιτία της πυρκαγιάς, διέταξε ο προϊστάμενος εισαγγελίας Πρωτόδικων Γιάννης Σακελλάκος.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτόδικων Δημήτρης Γκίζης. Στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής μετέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
"Η πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μετέβησαν και κλιμάκια της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ. Μεταφέρθηκαν πύραυλοι απο το στρατόπεδο Βαρνάβα σε δυο συγκεκριμένα σημεία. Απαντώντας στις αιτιάσεις οτι τα εναέρια μέσα άργησαν να κάνουν ρίψεις στην Ανατολική Αττική, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε οτι τα αεροσκάφη απογειώθηκαν σταδιακά, για να μην καθηλωθούν όλα την ίδια ώρα λόγω εξάντλησης καύσιμων. Πρόσθεσε οτι δεν μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα αεροσκάφη, για λόγους σφάλεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Κυριακή για τις περιοχές: Νομαρχίες Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς, Αργολίδας, Κορινθίας, Λέσβου, Χίου και Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας).

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: