02 Αυγούστου 2009

Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σύγχυση διαπιστώνουμε σχετικά με τον πολιτικό γεωφυσικό αλλά και τον θαλάσσιο χάρτη της Ελλάδας και συγκεκριμένα τον χάρτη του νομού Φθιώτιδος.
Για να βοηθήσουμε λίγο αλλά και να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο βάζοντας μερικά πράγματα στην θέση τους, σας παραθέτουμε αεροφωτογραφία με την βοήθεια της Google, με την ανάλογη σήμανση για το που είναι τι, ακριβώς, στην περιοχή μας.
(Click στον χάρτη για μεγέθυνση)
Όπως διαπιστώνουμε όμως από τον χάρτη, στην πλεονεκτικότερη θέση βρίσκονται τα Καμένα Βούρλα μιας και στην συγκεκριμένη τοποθεσία τα θαλάσσια ρεύματα καθαρίζουν την θάλασσα με φυσικό τρόπο ανά 6 ώρες, εναλλάσσοντας τα νερά από τον βόριο Ευβοϊκό (πλημμυρίδα και άμπωτη λέγεται το φαινόμενο).


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες. Πότε θα σταματήσει αυτό το παραμύθι με την θαλασσά μας; Οι αχινοί και τα δελφίνια πάνε σε μολυσμένη θάλασσα; μην ακούτε τα λαμιώτικα παπαγαλάκια που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Δεν μιλάω φυσικά για την πλειονότητα των Λαμιωτών που προτιμούν τις παραλίες των Κ. Βούρλων και γενικά όλες του Μαλιακού.

Ανώνυμος είπε...

Ενα ειναι το σιγουρο με τα Καμενα Βουρλα και δυστυχως επιβεβαιώθηκε ο φοβος μου , τον οποιον 2 μηνες πριν ειχα εκφρασει επανειλλημενα. Τα καμενα Βουρλα πια ειναι ενα γραφικο ψαροχωρι και τιποτα παραπανω. Ποσες φορες εγραψα για την πολιτικη των υψηλων τιμων και για το απαραδεκτο σερβις. Δεν ειναι δυνατον να εχεις την απαιτηση να χρεωνεις τιμες Μυκονου και να εχεις σερβις απο αλλοδαπους (χωρις καρτες υγειας και ασφαλεια). Επιτελους καποιος πρεπει να τα πει αυτα τα πραγματα. Ειμαι επαγγελματιας και προσωπικα η φετινη σεζον με εχει γονατισει και οπως παμε η εικονα τις καθημερινες ειναι αποκαρδιωτικη . Πρεπει να αντιληφθουνε καποιοι οτι καποιοι επαγγελματιες ζουνε απο τις πιο νεες γενιες οι οποιες δυστυχως προτιμουν την απεναντι πλευρα. Ελεος επιτελους !!!
Ας κανει καποιος κατι και ας αναλαβει επιτελους καποια φορα την ευθυνη ο σημερινος Δημαρχος ο οποιος ειναι ο αμεσος αυτουργος των οσων εχουν συμβει. Καμια αναπτυξη.Αλιμονο στους επαγγελματιες.