19 Αυγούστου 2009

Τόνια Αντωνίου: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-8-2009

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο κατέθεσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων στην οποία αναφέρει:

«Στις 22 Ιουλίου 2009 ο Υπουργός Υγείας εγκαινίασε το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Καμένων Βούρλων δηλώνοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό έργο που ενισχύει το δίκτυο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή». Ωστόσο, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εγκαινίων και των πανηγυρικών δηλώσεων οι πολίτες που προσέρχονται σ’ αυτό αναζητώντας την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας βρίσκουν τις πόρτες του κλειστές, αφού δεν υπάρχει το προβλεπόμενο προσωπικό για να λειτουργήσει.

Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας-«φάντασμα» που έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια την εγκατάλειψη του νομού μας στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

Επειδή είναι γνωστό ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σπουδαίες επιδόσεις στον τομέα της επικοινωνίας και της εικονικής πραγματικότητας, αλλά όχι και στην παραγωγή έργου,
Επειδή αντί για επανίδρυση του κράτους, βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα διάλυσης,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
α) Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας αφού δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει;
β) Πότε πρόκειται να ξεκινήσει τελικά η λειτουργία του και για ποιους λόγους έχει μέχρι σήμερα καθυστερήσει;
γ) Πόσες και ποιες οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων προβλέπονται για το Κέντρο Υγείας; Ποιες από αυτές έχουν ήδη καλυφθεί, ποιες πρόκειται να καλυφθούν και πότε;»

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: