09 Αυγούστου 2009

Επισκόπηση νομοθεσίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην ετήσια έκδοση εγχειριδίου επισκόπησης της νομοθεσίας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη από τους δημοσίους υπαλλήλους, προχωρά από φέτος το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο με τίτλο «Επισκόπηση Νομοθεσίας 2007-2008» που εκδόθηκε από τη διεύθυνση Κωδικοποίησης Νομικών Πληροφοριών περιλαμβάνονται όλη η νομοθεσία (Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και αποφάσεις άλλων οργάνων), των τελευταίων δώδεκα μηνών, που αφορά στη Δημόσια Διοίκηση και την κατάσταση των Δημοσίων Υπαλλήλων,

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και λειτουργικό εργαλείο, το οποίο αρχής γενομένης από φέτος, θα εκδίδεται σε ετήσια βάση. Το εγχειρίδιο παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, να ερευνήσει την συλλεγείσα σχετική νομοθεσία των τελευταίων δώδεκα μηνών μέσα από υλικό που παρουσιάζεται πλέον σε ενοποιημένη μορφή. Σκοπός της ανανεωμένης αυτής έκδοσης, είναι να διευκολύνει τους δημοσίους υπαλλήλους στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, μέσω της άρτιας ενημέρωσής τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν στους πολίτες, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια συστηματικής καταχώρησης Νομοθετημάτων είχε ξεκινήσει από την Διεύθυνση Κωδικοποίησης Νομικών Πληροφοριών το 2005. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν τα «Τριμηνιαία Δελτία Νομοθεσίας», τα οποία δημοσιεύονταν έκτοτε ανελλιπώς, ενώ παράλληλα αναρτώνταν στην ιστοσελίδα του του Υπουργείου Εσωτερικών www.gspa.gr (Θέμα: Επικαιρότητα).

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης ανέφερε: «Ευελπιστούμε ότι το εύχρηστο αυτό εγχειρίδιο, θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τους δημόσιους υπαλλήλους κάθε βαθμίδας, ώστε να ανταποκριθούν στο στόχο τους που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: