16 Αυγούστου 2009

Ο Βιολογικός των Καμένων Βούρλων λειτουργεί καλά .. αλλά …

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μυστήριο καλύπτει μια διαφωνία, που έφτασε στα αυτιά μας, του Δημάρχου Μάκη Αντωνίου και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τον Βιολογικό και κάποια αντλιοστάσια (μέχρι και αρχές του 2010), εκπροσωπούμενης από τον κύριο Παπαλάμπρου,.

Κάτι για πλαστές εγγυητικές ακούμε, κάτι για διαφωνίες τύπου θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Τι σίγουρο είναι ότι ο Παπαλάμπρου είναι μέσα περίπου 400.000 euro (τόσα του χρωστάει ο Δήμος Καμένων Βούρλων), και πιέζει να τα πάρει.
Επίσης ακούσαμε ότι ο Παπαλάμπρου έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους στον Βιολογικό περίπου 5 μήνες (γιατί κύριε Παπαλάμπρου?).

Συμβάσεις υπάρχουν, ελπίζουμε και ποινικές ρήτρες, ας τηρηθούν τα προβλεπόμενα κύριοι ως προβλέπονται συμβατικά και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα.

Παρουσιάσθηκε και μια ζημιά στο κεντρικό αντλιοστάσιο η οποία έφερε το σύστημα στο όριο του, ενώ επιστρατεύθηκαν μέχρι και βυτιοφόρα ιδιωτών να βοηθήσουν την κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν φιλότιμα, υπερβάλλοντας εαυτόν, και αποφεύχθηκε τα μοιραίο, να υπάρξει δηλαδή κάποια ’μεγαλύτερη ζημιά’.

Να σχολιάσω και λίγο φράσεις που διάβασα σε άλλα site, κάποιων που λένε ότι θα τιναζόντουσαν τα καπάκια στο αέρα κλπ.

Ακούστε λοιπόν επίδοξοι μηχανικοί πως είχε το πρόβλημα.
Το κεντρικό αντλιοστάσιο στα Πλατανέικα, που προωθεί τα λύματα στον βιολογικό παρουσίασε δυσλειτουργία στο σύστημα άντλησης και προώθησης.
Ωστόσο κατασκευαστικά το αντλιοστάσιο αυτό, έχει πρόβλεψη για τέτοιες αστοχίες η δυσλειτουργίες και συγκεκριμένα έχει δεξαμενή υποδοχής και παραμονής λυμάτων ικανή να κρατήσει για τουλάχιστον μισή ημέρα (ανάλογα με τον όγκο των λυμάτων) μέχρι να επισκευαστεί .
Αν τώρα δεν επισκευαστεί έγκαιρα, έχει προβλεφθεί αγωγός εκτόνωσης προς την θάλασσα (αυτό ήταν και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί).
Δεν συνέβη όμως γιατί όπως γράψαμε και παραπάνω οι εργαζόμενοι υπερέβησαν εαυτούς, ενώ ο Παπαλάμπρου έκανε διακοπές ...., και ενημερωνόταν τηλεφωνικά, δεν εμφανίστηκε καθόλου.

Διαβάσαμε σε άλλα blogs ότι υπολειτουργεί ο βιολογικός, και αμφιβάλλω αν κάποιος από τους συγγραφείς αυτούς έχει επισκεφθεί τον βιολογικό.
Ας κάνούν μια βόλτα, δεν είναι κλειστή η πόρτα, αλλά και όποιος πάει, μέχρι και ξενάγηση του κάνουνε έχουμε ακούσει, για να διαπιστώσουν τελικά αν υπολειτουργεί η όχι ο βιολογικός.

Να τα διαχωρίζουμε λίγο τα πράγματα, άλλο υπάρχουν διαφωνίες σε συμβατικό η μη συμβατικό επίπεδο, πάνω η κάτω από το τραπέζι, και άλλο υπολειτουργεί η όχι ο βιολογικός, αυτός καθ εαυτός.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: