04 Μαΐου 2011

Καταρ-αμένη η επένδυση στο Ελληνικό;

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του Ελληνικού, προέβη την Τρίτη η κυβέρνηση.

Ως λόγους, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επικαλείται εμπλοκή από την Ε.Ε. η οποία πιέσθηκε παρασκηνιακά από τη Γερμανία προκείμενου να εμποδίσει την Αθήνα να προχωρήσει σε συμφωνία με απευθείας ανάθεση.

Η εφημερίδα μάλιστα, κάνει λόγο για «φιάσκο» που προκάλεσε την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.

Επίσης, κατά το δημοσίευμα, πρόβλημα δημιουργήθηκε και με[.....]

την εμπλοκή του ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο, ο οποίος είχε αναλάβει χωρίς διαγωνισμό το σχέδιο μελέτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε κατηγορηματικά ότι το Κατάρ απέσυρε την πρόταση.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα «αβάσιμα και ανυπόστατα, χωρίς ίχνος αλήθειας» και τόνισε ότι το «σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί».

Ο υπουργός επικρατείας Χάρης Παμπούκης, δήλωσε ότι το Κατάρ τον διαβεβαίωσε εγγράφως πριν 15 ημέρες ότι ισχύει το ενδιαφέρον για το Ελληνικό.

Παράλληλα ο κ. Παμπούκης υποστήριξε ότι ο Χοσέ Αθεμπίγιο δεν είναι μέτοχος εταιρίας, όποτε δεν υπάρχει θέμα απευθείας ανάθεσης της μελέτης

skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί από το κατάρ είναι του μάκη οι κολλητοί ?