08 Νοεμβρίου 2010

Εκλογικό ντέρμπι στον Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου (updated)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Νύχτα για γερά νεύρα και στομάχια αποδείχτηκε η 7η προς 8η Νοεμβρίου.

Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των εκλογικών τμημάτων, υπάρχει απόλυτη ισοψηφία στον αριθμό των εδρών μεταξύ Αντωνίου – Τετριμίδα.
Η διαφορά τους είναι 228 ψήφοι, ενώ η ποσοστιαία τους απόκλιση είναι περίπου 2,5%.

Ο Παταργιάς απέσπασε το 24% περίπου στο σύνολο του νέου Δήμου, ενώ ο Τσαπάρας το 3,5% περίπου.

Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί το αποτέλεσμα αφού θα επανέλθουμε όλοι να διαλέξουμε μεταξύ Αντωνίου – Τετριμίδα ποιος θα είναι Δήμαρχος.

Οι συμμαχίες θα είναι το κλειδί της επόμενης Κυριακής.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΠΛΟΥΜ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΦΕΛΛΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ ΛΑΣΠΗΣ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ Π********** ΔΕΝ ΤΟΞΕΡΕΣ ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΣΟΥ; ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ; ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ.

kamena voyrla blogger είπε...

Θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι την ανάλογη ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση στους σχολιασμούς.
Με δεδομένο το μη ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα, πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα γραφτούν.
Παρακαλώ τους θερμόαιμους αναγνώστες – σχολιαστές, όλων των πλευρών και συνδυασμών, να δείξουν την ανάλογη σωφροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας, συγχαρητήρια καταρχήν σε όλους τους υποψηφίους για τον προεκλογικό τους αγώνα και την προσπάθειά τους. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συνδυασμού. Θα ήθελα να αναλύσουμε κάποια δεδομένα που μας έδειξαν οι κάλπες. Κατ'αρχάς είδαμε πως ο Αντωνίου είναι ο κυρίαρχος των Καμένων Βούρλων με (1355+) ως τώρα και ακολουθεί ο Τετριμίδας με 990+ και ο Παταργιάς με μόλις 432+. Το ίδιο σκηνικό και στον Άγιο Κωνσταντίνο με τον Αντωνίου να λαμβάνει 894+, τον Τετριμίδα 615+ και τον Παταργιά με 552+. Στον Μώλο όμως έχουμε ολική αλλαγή σκηνικού με τον Τετριμίδα κυρίαρχο να λαμβάνει 1371+, τον Παταργιά 2ο με 1150+ και τον Αντωνίου 3ο με 962 σταυρούς.
Και εδώ πιστεύω πως έχει νόημα να σταθούμε γιατι τα 2 προηγούμενα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα για διαφόρους λόγους. Ο Μώλος μας έδειξε πως ψήφισε με καθαρά τοπικιστικά κριτήρια αφού έδωσε 2521+ απο τους 3483 που ψήφισαν συνολικά τους 3, σε ντόπιους υποψηφίους Δημάρχους. Ένας αριθμός ψήφων δηλαδή που είναι ικανός να υπερβεί την άνετη επικράτηση Αντωνίου σε Καμένα-Άγιο. Άρα ρόλο ρυθμιστή καλούνται να παίξουν οι ψηφοφόροι Παταργιά που το ποσοστό του, πέρα από την πλάκα δεν έιναι μικρό. Από την άλλη, οι "χαλαροί" εν δυνάμει ψηφοφόροι Αντωνίου και πολέμιοι Τετριμίδα (οι μισοι σχεδόν Μωλιώτες έριξαν Παταργιά), θα συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο, κάτι που είναι θετικό για τον ίδιο. Απο την άλλη οι περίπου 1000 ψηφοφόροι Παταργιά από Άγιο-Καμένα, έχω την αίσθηση οτι οι μεν του Αγίου Κωνσταντίνου, θα μετακινηθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Αντωνίου επίσης για διαφόρους λόγους και οι δε των Καμένων Βούρλων πιστεύω πως θα μοιραστούν αναλογικά στους 2 πρώτους. Ακόμη θεωρώ, πως το ποσοστό της αποχής (περίπου 27%) θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οριακά το βλέπω γύρω στο 30%. Εν τέλει όμως βλέπουμε οτι οι Μωλιώτες ψηφοφόροι που στήριξαν τους 3 είναι 3483 έναντι 2377 των Καμενοβουρλιωτών και 2061 του Αγίου Κωνσταντίνου. Ικανότατο ποσό ψήφων για να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή. Και η ερώτηση των Μωλιωτών Παταργιά είναι: Να πάμε στον Αντωνίου μιας και τον Τετριμίδα δεν τον γουστάρουμε ή στην μία ευκαιρία που μας δίνεται να βγάλουμε "δικό μας" δήμαρχο να την πετάξουμε; Η απάντηση την Κυριακή.
Όπως και να έχει, θα έχει ενδιαφέρον η ερχόμενη Κυριακή στα Καμένα Βούρλα και σίγουρα θα χρειαστεί γερά νεύρα και δυνατό στομάχι. Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν και καλή δύναμη στον νικητή να κάνει όσα περισσότερα μπορεί από αυτά που είπε...ή δεν είπε!

Πάνος Ι. Μπαλτάς

Ανώνυμος είπε...

τα παραπάνω στοιχεία είναι από το επίσημο site του ΥΠ.ΕΣ και αναφέρονται στο 97,14% της ενσωμάτωσης δηλ. στα 34/35 τμήματα όπως αυτά τα πήρα στις 08/11, ώρα 10:00πμ.


Πάνος Ι. Μπαλτάς

Ανώνυμος είπε...

Δεν αφήνετε λεώ εγώ τίς αναλύσεις και τις μαλαγανιές,Σας έτσουξε το αποτέλεσμα και ψάχνετε προσχήματα για αντιμετωπίσετε την πανδημη κατακραυγή σε βάρος σας.η αολιότητά σας έγινε πλεόν κατανοητή από κάθε κάτοκο αυτού του Δημου.Αν καταλαβα ο φίλος που ξαναγραφε με το Π***** εννοει τον κύριο Παπαν.Επιπλα κλπ.Λοιπον φιλαράκο,χαραμίζεσαι,εχεις πολλά να δωσεις στο χωριό μας αλλά την πάτησες γιατί αν σωστά κατάλαβα σου λέει για τα τικιμιάσματα με τον κύριο maktin,,,έχει δίκιο και πιάστηκες κώτσος στον ύπνο.Το άμομο αυτό κυριε Παπ δεν έχει μπέσα,σου λέω ότι πήγε στα πεθερικά μου και έκανε τα όργια σε βάρος σου γιαυτο αυτός πήρε τα επάνω και εσύ πάτωσες να και άξιζες πολύ καλύτερη τύχη.Ο Μάκης να σε ελλεήσει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Καθοριστική θα είναι η ψήφος των ψηφοφόρων των δύο συνδυασμών που βγήκαν εκτός μάχης απο τον πρώτο γύρο. Πάντως πιστέυω τον πρώτο λόγο τον έχει ο Αντωνίου , αν και η διαφορά είναι σχετικά μικρή , οπότε μπορει να ανατραπεί θεωρητικά. Θα δούμε ο καιρος γαρ Εγγύς. Παντως το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Καμένα και ειδικά ο Μώλος ψήφισαν τους τοπικούς υποψηφίους. Ο Αγιος έδειξε προτίμηση στα Καμένα Βούρλα. Βλέπουμε λοιπόν.