23 Νοεμβρίου 2010

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές για ΔΕΚΟ - εργασιακά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κλείδωσαν οι αλλαγές για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ
"Κλείδωσαν" τελικά οι αλλαγές για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις μετατάξεις στις ΔΕΚΟ μετά τη μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την τρόικα.

Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αναφέρεται ότι αυτές θα υπερισχύουν των κλαδικών χωρίς «αχρείαστες προϋποθέσεις», αλλά πάντως με προϋποθέσεις.

Οι όροι οι οποίοι θα τεθούν, θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους το προσεχές διάστημα,

Μεταξύ αυτών εξετάζεται συγκεκριμένη χρονική διάρκεια των επιχειρησιακών συμβάσεων από 1 έως 2 χρόνια, η απόκλιση της σύμβασης να είναι 15% έως 20% από την κλαδική και το διάστημα που ισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις.

Αναφορικά με τις μετατάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν μόνο από τις ΔΕΚΟ προς το στενό δημόσιο τομέα.

Θα θεωρούνται ως[.....]

προσλήψεις, ενδεχομένως και με χειρότερους μισθολογικούς όρους. Παράλληλα, κάθε μετάταξη θα αντιστοιχεί σε 5 συνταξιοδοτήσεις.

Η τρόικα ζητεί επίσης να επιταχυνθούν οι κινήσεις και όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και στο άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων.

Στις συζητήσεις με την κυβέρνηση έχει τεθεί, παράλληλα, το ζήτημα να υλοποιηθούν νωρίτερα ορισμένες αλλαγές, οι οποίες, με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις του μνημονίου, θα υλοποιούνταν από το β΄ εξάμηνο του επομένου έτους.

Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15νθήμερο, ενώ την Τρίτη το πρωί, η τρόικα παρουσιάζει, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον πρόσφατο έλεγχο της οικονομίας. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο.

Το νέο «τεστ» για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου, προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Μάρτιο.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: