29 Νοεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, μετά τη νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η επιστράτευση ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού με τον Γ.Γ της Π.Ν.Ο. και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, αφού οι ναυτικοί δε δέχτηκαν την πρόταση για τριήμερη αναστολή της απεργίας για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση.

«Η αδιαλλαξία των δύο πλευρών οδήγησε σε προγραμματισμένο ναυάγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση -διαμεσολαβώντας επανειλημμένα- έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ είχε αφήσει[.....]

ανοικτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης, λέγοντας πως η κυβέρνηση «έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα ώστε να βρεθεί λύση».

Παράλληλα, ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ανέφερε πως η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών έχει οδηγήσει την νησιωτική Ελλάδα σε αποκλεισμό και απομόνωση, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής.

Παράλληλα, ζήτησε από τις Ενώσεις των εφοπλιστών και της Π.Ν.Ο. να λύσουν άμεσα το θέμα με διάλογο και όχι εις βάρος των νησιωτών, ούτε και των αγροτών και των επαγγελματιών, που έχουν τα προϊόντα τους αποκλεισμένα.

«Η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποτελεί επαίσχυντη αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και πράξη αφοσίωσης στα συμφέροντα των εφοπλιστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Πολλά προβλήματα στα νησιά

Το πρωί της Δευτέρας, πάντως, το «Μυτιλήνη» ήταν το τελευταίο πλοίο που έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας κόσμο και ευπαθή προϊόντα από τη Λέσβο.

Ακόμη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, καθώς τα ράφια έχουν αρχίσει να αδειάζουν, ασθενείς δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα για εξετάσεις και χειρουργεία, ενώ πολλά νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Τέλος, σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Κρήτης καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να πληρώσουν ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης στις αγορές του εξωτερικού.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: