29 Νοεμβρίου 2010

Ξεκαθαρίστε με ποιον είστε…

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από: "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ" Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2010 19:00
Λάβαμε από τον Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας κ. Χρήστο Σταϊκούρα το εξής email: «Αξιότιμε Κε Παρατηρητά, Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζω τις ανώνυμες παραινέσεις σας για «εγκράτεια και αυτοκριτική». Εικάζω βέβαια ότι αυτή απευθύνεται πρώτα στους ανώνυμους συντάκτες των κειμένων σας με τα οποία παραπληροφορείτε την κοινή γνώμη αναφέροντας ότι «ακολούθησα τη γραμμή του κόμματος και κύρωσα τη Σύμβαση», την περίοδο που δεν ήμουν μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τουλάχιστον, θα μπορούσατε να διαβάσετε τη Σύμβαση στην οποία αναφέρεστε, και έστω και τώρα να διορθώσετε το λάθος σας. «Μπορείτε...αλλά δεν θέλετε...» Όσο για τα θέματα της Οικονομίας, εάν και εσείς το θέλετε, είμαι στη διάθεσή σας, στα πλαίσια μιας συνέντευξης να καταθέσω τις απόψεις μου».

Απάντηση

Καταρχήν κε Σταϊκούρα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τίθεται θέμα ανωνυμίας όταν η εφημερίδα εκφράζει την άποψή της. Προφανώς τα «ανώνυμα» δεν ενοχλούν όταν χαϊδεύουν αυτιά ή δεν αναφέρονται σε μας. Θα έχετε παρατηρήσει άλλωστε ότι η κάθε εφημερίδα, σε κάθε ρεπορτάζ, είναι γεμάτη με[.....]

ονοματεπώνυμα... Είναι δε τουλάχιστον αφελές να προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη εσείς, νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες επειδή δεν ήσασταν την περίοδο κύρωσης της σύμβασης βουλευτής.

Ξεκαθαρίστε αν είστε με το λαό που στενάζει ή με το κόμμα. Αφελές είναι ακόμη το να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι το «εσείς» απευθύνεται στο σύνολο των βουλευτών ως κόμμα. Κόμμα το οποίο υπηρετείτε από θέση Τομεάρχη άρα ακολουθείτε πιστά και τη γραμμή του, όπως διαπιστώνουμε στις καθημερινές σας δηλώσεις. Δηλώσεις στις οποίες υπάρχει πάντα τάση κριτικής την οποία εσείς ανεξήγητα, ίσως και προκλητικά, δεν δέχεστε.

Το λάθος, ίσως και ατόπημα, προσπαθήστε να το εντοπίσετε στη δική σας πλευρά και να μην καλείτε εμμέσως ένα Μέσο να μην έχει άποψη, επειδή τάχα παραπληροφορεί. Θα συνεχίσουμε να έχουμε και άποψη, όπως και κριτική θα κάνουμε στην εξουσία, γιατί αυτό επιτάσσει το καθήκον του λειτουργήματος που υπηρετούμε, όσο κι αν σας ενοχλεί.

Άλλωστε δεν κάνουμε τίποτε άλλο απ’ το να μεταφέρουμε και τις απόψεις του φθιωτικού λαού που βρίσκεται στις κινητοποιήσεις απ’ τις οποίες απέχετε, κι ας μην έχετε την ευθύνη κύρωσης της σύμβασης αλλά της εφαρμογής της.

Εσείς απ’ την πλευρά σας μπορείτε να συνεχίσετε την αντιπολιτευτική τακτική προς το ΠΑΣΟΚ, εμείς όμως θα κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς υποδείξεις.

Το δάχτυλο λοιπόν αναγνώρισης του λάθους να το κουνήσετε στους εργολάβους που κονομάνε σε βάρος το λαού και στα δύο κόμματα εξουσίας (στο ένα κατέχετε θέση ευθύνης) που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το σημείο.

Η οργή του κόσμου ξεχείλισε και ‘σεις κε Σταϊκούρα πατάτε σε δυο βάρκες.

Διαλέξτε μία επιτέλους και δείξτε την απαιτούμενη εγκράτεια μετά αυτοκριτικής, γιατί δεν θέλουμε να φανταστούμε πως θα αντιμετωπίζετε την κριτική και την αντίθετη άποψη αν γίνετε κυβέρνηση.

Αλήθεια εσείς υποδεχόσασταν τον κ. Σουφλιά στα έργα κατόπιν μελέτης της σύμβασης ή πριν;

lokrisnews.blogspot.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λούρος που πάει χαμένος …

Ανώνυμος είπε...

παρτα τωρα βουλευτακο του συστηματος κι οχι του λαου απο τους ιδιους τους πασοκους του τετριμιδα που υποστηριξες βλακωδως και θα σε ξεσκεπαζουν καθε μερα για τη συμπραξη καιτη συναλλαγη σου με τα μεγαλα συμφεροντα

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω μόνο τον Σταϊκούρα στη φωτογραφία. Παρατήρησα και κυρίους που ήταν και βουλευτές εκείνο τον καιρό, ενώ ο ίδιος δεν είχε εκλεγεί. Παρόλα αυτά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα σχόλιο για κάποιον άλλο. Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε οτι δεν έχει καμμία σχέση με την κύρωση της σύμβασης. Έτσι, κύριε Μάκη μας......;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Ζιάκας άραγε, είναι με τον λαό ή με το κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

προς 4:28 πόσοι μήνες πρέπει να περάσουν για να χωνέψεις το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο μας;

Ανώνυμος είπε...

STAIKOYRAS TELOS