21 Νοεμβρίου 2010

Εγένετο Δημοκρατική Συμμαχία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην ίδρυση νέου κόμματος προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Θα ονομάζεται "Δημοκρατική Συμμαχία" και θα έχει σήμα την ελιά.
Οι αξίες και οι θέσεις του κινήματος. Κάλεσμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ
Την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε εκδήλωση στο θέατρο Μπάντμιντον. Το κόμμα θα ονομάζεται "Δημοκρατική Συμμαχία" και θα έχει σήμα την ελιά και χρώματα μπλε και πορτοκαλί.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασε στο Θέατρο Μπάντμιντον, όπου γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που είχει συγκεντρωθεί, υπό τους ήχους του "We will rock you" των Queen.

"Δημιουργούμε ένα Πανελλήνιο Κίνημα δημιουργίας για να κερδίσουμε το μέλλον μας" δήλωσε.

"Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν το βάζουμε κάτω" ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη και αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν, τόνισε ότι θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές του νέου πολιτικού σχήματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε όσους βρίσκονται στο θέατρο Μπάντμιντον, μιλώντας για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που βλέπουν τη συζήτηση για τις θέσεις στο Δημόσιο καθημερινά στα κανάλια, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα ήδη υπάρχουν αθρόες απολύσεις. Αναφέρθηκε ακόμα στους φοιτητές και τους συνταξιούχους που έχουν κατακλύσει το θέατρο.

"Πιστεύω ότι είμαστε το πιο[.....]

ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας" δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και κάλεσε ανθρώπους με πετυχημένη διαδρομή στον ιδιωτικό δημόσιο τομέα, να πάρουν μέρος στη νέα πολιτική προσπάθεια.

"Όλοι θα έχουν λόγο. Στο νέο μας κίνημα δεν θα υπάρχει επετηρίδα".

Οι αξίες του νέου κόμματος

Παρουσιάζοντας τις αξίες του κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι πρωταρχική αξία του κινήματος θα είναι η ελευθερία και η πίστη στην ισονομία των πολιτών.

"Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη".

Στη συνέχει αναφέρθηκε στη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια, σημειώνοντας ότι είναι έννοιες αλληλένδετες με την ελευθερία.

"Η Δημοκρατική Συμμαχία, έχει έναν ξεκάθαρο σκοπό. Να δημιουργήσει ένα κύμα σαρωτικών αλλαγών στη λειτουργία του κράτους και στο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι το νέο κόμμα θα είναι ενάντια στην υψηλή φορολογία και θα υποστηρίξει τη φορολογική δικαιοσύνη, με προστασία των ασθενέστερων.

Σκληρές προτάσεις για το Δημόσιο

Μιλώντας για τις προτάσεις του κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν δίστασε να μιλήσει για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, άρση της μονιμότητας, αλλά και αύξηση των αμοιβών όσων υπαλλήλων είναι παραγωγικοί.

"Δεν είναι δυνατόν να χωρίζονται οι πολίτες σε όσους εργάζονται σε ιδιωτικό και δημόσιο" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι "η αγορά παράγει πλούτο και το κράτος οφείλει να τον διανείμει".

Επίθεση στους συνδικαλιστές

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της αγοράς, κάνοντας λόγο για μείωση της κρατικής παρεμβατικότητας και αντιμετώπιση των συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρεία του συνόλου.

Πρότεινε τη μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού νομικού πλαισίου, την υποχρέωση των συνδικαλιστών να εργάζονται όπως και οι συνάδελφοί τους. Πρότεινε ακόμα την καθιέρωση μυστικών ψηφοφοριών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ

"Όλοι πολιτικοί και πολίτες φτιάξαμε βολικούς μύθους, θεωρώντας ότι τα κράτη δεν χρεοκοπούν και ότι μπορούμε να ζούμε με δανεικά" πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για ανήθικο δανεισμό.

Εξαπέλυσε επίθεση στους βουλευτές και τα κόμματα και τόνισε ότι η κοινωνία καταλαβαίνει και τους γύρισε την πλάτη.

Μιλώντας για την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της και για το αν μπορεί να συμβολίσει το νέο στην πολιτική, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι την περίοδο της κρίσης έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αναθεωρήσουμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

"Η Ελλάδα έχει αλλάξει. Έχω και εγώ αλλάξει" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Συνεχίζοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι έχει μάθει πια την εξουσία από την καλή και την ανάποδη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της στην Ευρυτανία, στην Αθήνα, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους Οννεδίτες και τους Δαπίτες, κάτι που αναμφίβολα θα προκαλέσει την αντίδραση της Ρηγίλλης.

Γιατί ψήφισα το μνημόνιο

Δικαιολογώντας την ψήφο της υπέρ του μνημονίου, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι κράτησε υπεύθυνη στάση, καθώς το δίλημμα πριν έξι μήνες ήταν σωτηρία ή χρεοκοπία.

Κατηγόρησε όσους αρνούνται το μνημόνιο κάνοντας λόγο για ακραίο και ανεύθυνο λαϊκισμό.

"Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω, γιατί λαϊκιστής σημαίνει να θες τη λαϊκή υποστήριξη χωρίς να θέλεις να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα".

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ολιγωρία, τονίζοντας ότι άρχισε από τα εύκολα (μισθούς και συντάξεις) και απέφυγε να προχωρήσει στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και σε περικοπές στο δημόσιο.

Κατηγόρησε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό και κοινοτοπίες και για αδυναμία να απαντήσουν στα ερωτήματα της εποχής.

Τη Δευτέρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο στρατόπεδο της Ρηγίλλης, η εκδήλωση προκαλεί πονοκέφαλο, καθώς οι συναντήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη τον τελευταίο διάστημα πύκνωσαν δραματικά.

Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ Γιώργος Καλός, Γιώργος Παπαγεωρίου, Στέλιος Νικηφοράκης και Θ. Βασιλείου, ο πατέρας του νυν βουλευτή της ΝΔ και πρώην βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης.

Όπως έγινε γνωστό η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με δύο βουλευτές, τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο (Φθιώτιδα), την Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδα) και δυο με τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια.

H Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυση του κόμματός της, προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.

http://www.news247.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Makria apo mas!

Ανώνυμος είπε...

σύσσωμος ο λαός περίμενε να οδηγηθείς στο νησί σου!! ώρα καλή για τη κρήτη γιατί εξουσία θα δεις μόνο με κυάλια!!!!

Ανώνυμος είπε...

εσωκομματικά δεν τις έκατσε , και τώρα με κάθε τρόπο θέλει ξανά δόξες . δύσκολες εποχές διάλεξε . εποχές που όλος ο κόσμος τους φτύνει.