16 Νοεμβρίου 2010

Χρήστος Σταϊκούρας - Μήνυμα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία, 16 Νοεμβρίου 2010

Η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς για την κατάκτηση και την εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Αποτελεί αδιάψευστο σύμβολο ανιδιοτελούς κοινωνικού αγώνα. Η εξέγερση των χιλιάδων νέων, φοιτητών και μη, μετέδωσε στη χώρα μηνύματα αγωνιστικής διεκδίκησης για την ελευθερία και τα δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ισονομία και η ισοπολιτεία. Μηνύματα που, τότε, συνοψίστηκαν στις λέξεις: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Σήμερα, 37 χρόνια μετά, μηνύματα που τότε [.....]

εκφράστηκαν για πρώτη φορά αποκτούν εκ νέου νόημα, προσλαμβάνοντας ένα νέο, πλην όμως εξίσου σημαντικό περιεχόμενο. Η σημερινή γενιά των νέων, μέσα σε ένα περιβάλλον απογοήτευσης, πιάνει ξανά το νήμα από την αρχή. Προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη, καλείται να μετουσιώσει σε πράξη τα οράματα εκείνης της εποχής και να μη βουλιάξει «στο σκοτάδι της εθνικής κατάθλιψης» και απελπισίας. Η Ιστορία, άλλωστε, έχει καταδείξει πως οι κοινωνικοί αγώνες έχουν συνέχεια, δε σταματούν ποτέ, και όποιος αγωνίζεται δεν έχει καιρό να απελπιστεί.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΧΗΣΤΑΚΗ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ
ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, βάλε και καμμια τελεία γιατί δεν βγαίνει νόημα. Κατά δεύτερον, απ'οτι σε κόβω, πρέπει να έχεις δει και UFO.........

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΣ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΣΤΟ ΚΛΗΤΗΡΑ .

Ανώνυμος είπε...

Εκτός λοιπόν απο το πρώτο συμπέρασμα (οτι δεν ξέρεις ποιά είναι τα σημεία στίξης) τώρα καταλήγουμε και σε δεύτερο: οτι όποιος κατάγεται απο Γοργοπόταμο γνωρίζει πολλα.....Προτείνω να ανέβεις στην ιστορική γέφυρα του χωριού και να τα απαγγείλεις

Ανώνυμος είπε...

xristaki min patisis to podisou sto dimo molou-agiou kwnstantinou...noynero....

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ρε φιλε?Γιατι δεν υποστηριξε εναν επικινδυνο ανθρωπο να βγει Δημαρχος?Δεν ντρεπεστε λιγο?Το κομμα δεν πρεπει να μπαινει πανω απο το χρεος μας αλλα και την ηθικη μας..

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς κάποιοι έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου που τους φταίει ο σταϊκούρας που δεν υποστήριξε το σύγχρονο... περικλή της δημοκρατίας!!

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε ο στάικ να κάτσει στα αυγά του και όχι να υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Που ακούστηκε αυτό? Βουλευτής της ΝΔ να υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ.

Μην γελιόμαστε ο στάικ θέλει να ελέγχει όσο ποιο πολλούς δήμαρχους μπορεί και αφού δεν του κάθετε ο μάκης γιατί είναι φίλα προσκείμενος σε άλλους βουλευτές της ΝΔ, του έκατσε απέναντι και του έκανε πόλεμο (τεκμηριωμένα).

Ανώνυμος είπε...

αν θέλεις τεκμηρίωσε μας το πόλεμο που λές γιατί οι πολυάριθμες μεταγραφές του μάκη επιδόθηκαν σε διαγωνισμό τρικλοποδιών προς το μετέπειτα νικητή προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη δικιά τους ανυπαρξία!!! ξύδι!!

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι ο Σταικουρας δεν ηθελε να βγει ο Μακης Δημαρχος...Αυτο ομως απεχει απο το ''εκανε αγωνα για το Τετριμιδα''....
Για να τελειωνουμε....
ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΡΙΜΙΔΑ.....ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΜΑΚΗΣ..Φταιει η απαραδεκτη συμπεριφορα απεναντι στους δημοτες αλλα και στους υπαλληλους..ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζοντας θελω να πω οτι οταν καποιος απειλει,ταζει και εκβιαζει εργαζομενους των 400 ευρω και ξοδευει τρελα ποσα για να ''φτιαξει'' ψηφοδελτιο,τοτε ξερετε ολοι τι ειναι ικανος να κανει...Ευτυχως που τα συμφεροντα και τα χρηματα δεν νικησαν την εντιμοτητα και την ηθικη..
Υ.Γ.Βλεπω γελαστα προσωπα σε κατι ''κοντινους γαλαξιες''!!!..τυχαιο?Δεν νομιζω....

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβατε καλά. Δεν υποστηρίζω τετριμίδα, δεν υποστηρίζω μάκη . μην αποπροσανατολίζετε την κουβέντα. δεξιός είμαι και κατακρίνω σταικούρα για ωμή παρέμβαση υπέρ πασοκ. Και όσοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει τεκμηρίωση για ανοιχτή υποστήριξη του σταικούρα σε τετριμίδα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Αφήστε λοιπόν τα σάπια σταικουρόπουλα γιατί έχω μάθει ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες. Μην κοροϊδευόμαστε ο στάικ υποστήριξε τετρι τελεία και παύλα

Ανώνυμος είπε...

Ο Τετριμιδας ειναι πρακτορας των αμερικανικων μυστικων υπηρεσιων και τον εβαλαν μπροστα για να διωξουν τους κινεζους επενδυτες τους οποιους εκπροσωπουσε και υποστηριζε ο Μακης..Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα κυριοι...Υπαρχει μεγαλο παρασκηνιο στην ηττα του Αντωνιου..η μαλλον στη μαιμουδισια ηττα...γιατι ο Μακης ηταν τοσο αξιος και καλος Δημαρχος που ειναι αδυνατο να χασει σε κανονικες συνθηκες...αλλα βλεπετε νικησαν τα μεγαλοσυμφεροντα!X-FILES κυριοι.....X-FILES!!!!!

Ανώνυμος είπε...

προσπαθείς να καλύψεις το κενό υποψηφιότητας που άφησε το κόμμα μας.. και μένα μου τη δίνει που δε κατεβάσαμε υποψήφιο αλλά ψάξε αλλού να βρεις τα αίτια της ήττας του μάκη!

Ανώνυμος είπε...

Παντως φιλε μου στην ομιλια του Μακη στα Καμενα Βουρλα ηταν πρωτη πρωτη μουρη Σταυρογιαννης-Γιαννοπουλος...Το περασμενο Σαββατο ο Χειμαρας με τη συνοδεια του καθησε μια ωρα στο εκλογικο κεντρο του Μακη..Επισης ο Κυρμανιδης γυρναγε σπιτι σπιτι λυσασμενα υπερ του Μακη...Τοσο πολυ πια ο Σταικουρας επηρεασε το δεξιο κοσμο?????Ελεος....Μην κυνηγατε μαγισσες!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μήπως μπλόκαρε ο σταϊκ τους κινέζους επενδυτές; το.. διεθνές αεροδρόμιο; τη disneyland; σοβαρευτείτε επειγόντως!!! ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ πρώτα για τον ηττημένο- αγαπημένο σας και μετά αναζήτηση άλλων παραμέτρων της ήττας!!! τι καραμέλα φάγατε κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

Μην τρελαθουμε...ο Μακης ηταν στην ΟΥΣΙΑ υποψηφιοτητα τη ΝΔ...Αυτο φαινεται και απ οσα ειπα για τα στελεχη που εμφανιστηκαν μαζι του...Αντιθετως ο Τετριμιδας που ειχε τη στηριξη επισημα του ΠΑΣΟΚ ειχε απεναντι του
1ον.ΟΛΗ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ
2ον.ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ
3ον.ΤΟΝ ΠΑΤΑΡΓΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ...ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ...Αρα η νικη του Τετρι ειναι τεραστια ειδικα αν σκεφτουμε και τη τακτικη του Μακη προεκλογικα..

Ανώνυμος είπε...

Είχα γράψει προ ημερών ότι οι λίγοι κάνουν λάθος επιλογή,οι πολλοί όχι και επαληθεύτηκα.
Εκεί είχα βάσει λογικής γράψει γιατί θα χάσει ο Αντωνίου.
Επομένως δεν του φταίει ο Σταικούρας και κανένας άλλος εκτός από τον εαυτό του και τον περίγυρω του.Της στραβής πτσ@λής της φταίνε οι τρίχες που λέει και ο λαός.
Ας πρόσεχε.Ολα εδώ πληρώνονται.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω και τους 2 επικεφαλής να κάνουν γαργάρα τα διόδια! τη βδομάδα όλοι εκεί!! δε πληρώνουμε!!

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το ότι ο κ. Σταικούρας δεν στήριξε τον κ. Αντωνίου στις δημοτικές εκλογές,όπως λέει ο ίδιος,θεωρώ ότι καλά έκανε ο κ.Σταικούρας αφενός γιατί οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Σταυρογιάννης ήταν και είναι εσωκομματικοί αντίπαλοι και κακώς έκαναν αγώνα γιά τον κ. Αντωνίου και αφεταίρου οι πρώτοι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τον Αντωνίου είναι ΠΑΣΟΚ και ονόματα δεν λέω.
Εδώ έγινε το απίστευτο κομματικά,γιατί πρώην γραμματείς των τοπικών του ΠΑΣΟΚ και σφόδρα ευεργετημένοι,όχι μόνο ψήφισαν τον Αντωνίου ,αλλά έκαναν και αγώνα υπέρ αυτού,όπως και πρώην γραμματείς των τοπικών της Ν.Δ. όχι μόνο ψήφισαν τον κ.Τετριμίδα,αλλά έκαναν και αγώνα κατά του κ. Αντωνίου.
Τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ πήγαν με τον Αντωνίου και τα μη λαμόγια της Ν.Δ. πήγαν με τον Τετριμίδα.
Τα αποτελέσματα έβαλαν κάθε κατεργάρη στη θέση του.
Πάνε οι εποχές που ψήφιζαν κομματικά.Γιά μένα ψήφισαν τοπικά και κακώς μπλέχθηκαν Γιαννοπουλος και Σταυρογιάννης.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΩΝ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ?...Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ: ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ