23 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου με τους δημάρχους και περιφερειάρχες του Καλλικράτη. Στόχος η ανάπτυξη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τους 13 Περιφερειάρχες και τους 325 νέους δημάρχους θα συναντήσει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να τονίσει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση, στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Ξενοδοχείο «Athens Imperial», εκτος από τον Πρωθυπουργό, θα μιλήσει και ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως εχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, το μεγαλύτερο κομμάτι από τα 10 δισ. ευρώ του EΣΠA θα δοθεί στις νέες περιφέρειες (απομένουν 6,5 δισ. ευρώ). Aυτός ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση δεν περιέκοψε κατά 500 εκατ. ευρώ το ΠΔE, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη εθνική συμμετοχή. O Γ. Παπανδρέου θα καλέσει τους νέους αιρετούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα κονδύλια να απορροφηθούν και να πιάσουν τόπο.
Γιατί αν η αλλαγή δεν φθάσει στην[.....]

καθημερινότητα των πολιτών ο «Kαλλικράτης» ως μεταρρύθμιση μπορεί να ξεθωριάσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη χρηματοδότηση και την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων για να την αναδιοργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο.

Tην ευθύνη της εισήγησης θα έχουν οι υπουργοί, που θα επισκεφτούν τις περιφέρειες τον Iανουάριο και τον Φεβρουάριο, η τελική απόφαση, όμως, θα ληφθεί κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. «Θα αποφασίσουμε πού θα επενδύσουμε, τι θα παράγουμε, ποιες υποδομές θα φτιάξουμε», λένε χαρακτηριστικά οι εμπνευστές των επιχειρησιακών σχεδίων.

O πρωθυπουργός θα θέσει ως βασικό στόχο να καταστεί η Eλλάδα πρωτοπόρα στην πράσινη ανάπτυξη με την προώθηση των Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας. H πρόβλεψη είναι το 20% της παραγωγής ενέργειας να γίνεται το 2020 από Aνανεώσιμες Πηγές, ενώ για την εγκατάστασής τους θα δοθεί προτεραιότητα στις βραχονησίδες και σε αναξιοποίητες-ερημικές περιοχές σε δήμους και περιφέρειες. Θα ζητήσει από τους νέους αιρετούς να ολοκληρώσουν τους νέους χωροταξικούς σχεδιασμούς ώστε η ανάπτυξη να γίνει βιώσιμη. Σημαντικά είναι και τα κονδύλια που θα περάσουν στις περιφέρειες για την Παιδεία και την Yγεία.

Παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, ο Γ. Παπανδρέου δεν ξεχνά τη δέσμευσή του για αύξηση των δαπανών ως ποσοστό του AEΠ.

e-aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: