25 Νοεμβρίου 2010

Κάθε μεσημέρι "ανοίγουν" τα διόδια στην Αγ. Τριάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στα διόδια της Αγίας Τριάδας βρέθηκαν και πάλι χθες το μεσημέρι κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Μώλου, αλλά και μέλη των Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, από το Μώλο και την Λαμία, ανοίγοντας, για δύο ώρες περίπου, τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο Θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα προς την παραχωρησιούχο εταιρία αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο οι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν χθες το μεσημέρι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τον σταθμό διοδίων της Αγίας Τριάδας Μώλου, δείχνοντας παράλληλα την διάθεσή τους για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αν και η χθεσινή συγκέντρωση δεν είχε[.....]

την ανάλογη συμμετοχή με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αλλά ούτε και την συμμετοχή που είχε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και την ώρα έναρξης λειτουργίας των διοδίων, η διάθεση του κόσμου ν’ αντιπαλέψει την ύπαρξη των διοδίων ήταν ιδιαίτερα εμφανής.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατώντας πλακάτ κατά των διοδίων, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς, καλώντας τους να συμμετάσχουν στο κίνημα του “δεν πληρώνω” και να περνούν απ’ όλους τους σταθμούς διοδίων που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρίες, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Οι αντιδράσεις μάλιστα των περισσότερων οδηγών και κυρίως των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων, ήταν ιδιαίτερα θετικές απέναντι στην κινητοποίηση. Με κόρνες και κουβέντες συμπαράστασης δήλωναν την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις και τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «το μεροκάματο πάει για βενζίνη και διόδια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων στην κινητοποίηση, οι οποίοι σημείωναν το οικονομικό κόστος των μετακινήσεών τους πάνω σε δρόμους «που τους χρυσοπληρώνουμε εδώ και δεκαετίες» όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν.

Το χθεσινό "άνοιγμα" των διοδίων της Αγίας Τριάδας Μώλου πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθούν πρώτα οι απαραίτητες προετοιμασίες αλλά και χωρίς ανακοινώσεις. Προέκυψε στο πλαίσιο της κινητοποίησης τηςΤρίτης όταν ένα μέρος των συγκεντρωμένων που αποτελούνταν κυρίως από κατοίκους του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και από μέλη των κινήσεων πολιτών των Επιτροπών Αγώνα που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, αποφάσισαν ν’ ανανεώσουν το ραντεβού τους στα διόδια για τη χθεσινή μέρα. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που υπογράμμιζαν πωςοι κινητοποιήσεις θα πρέπει να είναι συνεχείς και καθημερινές, ενώ παράλληλα άφηναν αιχμές προς τους εκπροσώπους φορέων αλλά και αυτοδιοικητικούς, «για αγώνες μονάχα μπροστά στο φακό της κάμερας».

Οι κάρτες
Από τα κυρίαρχα θέματα στις συζητήσεις των συγκεντρωμένων στην χθεσινή κινητοποίηση ήταν και το θέμα των καρτών ελεύθερης διέλευσης. Απασχολούσε κυρίως τους κατοίκους του Μώλου, καθώς, από την Τρίτη η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στη διάθεση καρτών ελεύθερης διέλευσης.

Το σύνολο των παρευρισκόμενων τονίζουν πως αρνούνται να δεχθούν τις κάρτες, διεκδικώντας την κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη, δωρεάν, και ασφαλή μετακίνηση σε δρόμους χωρίς διόδια.. Έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να παραλάβουν κάρτες, αυτό που έδειχνε να τους απασχολεί περισσότερο ήταν το ποιος τελικά θα πληρώσει τα χρήματα που χάνει η εταιρία από τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης.

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του Μώλου κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως τα χρήματα που χάνει η εταιρία από τις κάρτες θα τα πληρώσει το ταμείο του Δήμου. Μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Μώλου αλλά και δημότες τόνιζαν πως θα ζητηθούν διευκρινήσεις από τον δήμαρχο Μώλου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

lamianews.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τιμή σε εκείνους που όρισαν στην ζωή τους να φυλάγουν Θερμοπύλες.....