12 Νοεμβρίου 2010

Ολα εδώ πληρώνονται...

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μέχρι εχθές ήμαστε καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, τεμπέληδες, κοπανατζήδες, μιζαδόροι...
Μέχρι εχθές ήμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες - επιχειρηματίες φοροδιαφεύγοντες, απατεώνες, κλέφτες, ψεύτες...
Μέχρι εχθές ήταν όλα καλά.
Και σήμερα? Σήμερα θα φάμε ο ένας (κλέφτης και ψεύτης) τις σάρκες του άλλου.

Ο άνεργος που μέχρι εχθές καμάρωνε στην κάμερα και δήλωνε χλιδάνεργος

Ο συνταξιούχος, μέλος των ΚΑΠΗ, που βγήκε στη σύνταξη στα 50 και ήταν και 20 χρόνια συνδικαλιστής και δεν είχε βαρέσει και μια. Σήμερα ανήκει στα περήφανα γηρατειά.

Ο Αγρότης που είχε 10 στρέμματα και δήλωνε και έπαιρνε επιδοτήσεις για 50 και 100.

Ο Εργολάβος, ο μικροβιοτέχνης, ο μαγαζάτορας που έκλεβε το ΦΠΑ, που υπερτιμολογούσε τα έργα που πόσα άλλα που δεν ξέρω.

Ο γιατρός με τις μίζες και τα ταξίδια, δώρο των φαρμακευτικών εταιριών.

Ο φοιτητής - σπουδαστής που εγγράφονταν στις κομματικές φατρίες για να περνάει στη ζούλα τα μαθήματα, που πήγε και σπούδασε στο ανατολικό μπλοκ και πλήρωνε για να περάσει τα μαθήματα.

Αυτή είναι η Ελλάδα, δεν είναι οι τριακόσιοι. Αυτοί είμαστε όλοι. Αν έχετε υπομονή και το διαβάσετε οι 9 στους 10 είστε-είμαστε ένας από αυτούς.

Μα καλά είναι δυνατό να πιστεύμαμε ότι μπορεί να είναι πάντα έτσι. Σινέμά δε βλέπετε? μετά το λαβ στόρι, αρχίζουν οι σφαίρες.

Ας μην κλαιγόμαστε άλλο, ας δείξουμε αξιοπρέπεια τώρα και ας ζούμε ονειρευάμενοιτα μεγαλεία του παρελθόντος.

Για σένα 10% που όντως δεν είσαι ένας από αυτούς εγώ προκαταβολικά σου ζητώ συγγνώμη. Είσαι παράπλευρη απώλεια της δικής μας (του 90%+++++) ανηθικότητας και αλητείας και όπως θες πέστο.

Ναι καλά είπε ο Πάγκαλος εμείς μαζί τα φάγαμε, όχι βέβαια όλοι όσο αυτός αλλά όσο ο καθένας μπόρεσε και πρόλαβε. Αν ήμασταν στη θέση του? Μπορεί και τα διπλά και τρίδιπλα να τρώγαμε.

Γι αυτό όχι άλλη μιζέρια, έλεος πια. Αυτό που θα υποστούμε άπό δω και πέρα είναι Θεία Δική.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε τις εθνικές μας ρήσεις:

Όλα εδώ πληρώνονται
Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς
κλπ κλπ.

Αφού προδώσαμε τα πάντα ας πέσουμε τουλάχιστον ηρωικά και όχι μίζερα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
news24gr.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέραν απο αυτά που λές όμως φίλε αναγνώστη υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του φοιτητή που όχι μόνο δεν πληρώνει για να περάσει τα μαθήματα , αλλά δουλέυει το πρωι και στις αργίες για να καλύψει τα έξοδα σπουδών του και το βράδυ διαβάζει. Υπάρχει και ο αγρότης που θα ξυπνήσει νύχτα μέσα στο κρύο και στην ζέστη για να πάει στο χωράφι του. Ας μην τα ισσόπεδώνουμε όλα. Ο Πάγκαλος που είπε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε το χρησιμοποίησε σαν πρόφαση για να του δώσουμε άφεση αμαρτιών. Αλλωστε οι διαστάσεις του σώματος του λένε το αντίθετο. Δεν φταίνε ούτε οι συντάξεις ούτε οι μισθοί των εργαζομένων φταίει η κατασπατάληση του δημοσίου
χρήματος απο την κεντρική εξουσία. Πάντως θα συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη Ελλάδα......

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, παραδόξως συμφωνώ και με τους 2 σας. Έχετε και οι 2 δίκιο από την μεριά σας. Και για να συνεχίσουμε τις εθνικές ρήσεις, "μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά" κτλ). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Θέλω να πω πως φυσικά και υπάρχουν λαμόγια και απατεώνες σε όλο το κοινωνικό φάσμα (μιας και είχαμε και καλούς δασκάλους), που χρόνια τώρα ζουν εις βάρος των άλλων. Τον νομοταγή, αυτός που ήταν εντάξει, αυτός που κόπιαζε, θεωρούνταν κορόϊδο. Και ο απατεώνας, αυτός που έκλεβε κράτος, λάδωνε για να κάνει τις δουλείες του και τα έβρισκε έτοιμα από τον μπαμπά ήταν ο μάγκας της κοινωνίας. Αλλά αυτό το επιτρέψαμε όλοι μας να γίνει και λίγο-πολύ, σχεδόν όλοι αν είμαστε στη θέση τους τα ίδια και χειρότερα θα κάναμε. Οι πολιτικοί όμως; Τους εκλέγουμε, τους δίνουμε εξουσία να είναι "υπάλληλοι" δικοί μας και εκείνοι κοιτάνε πως θα τα κονομίσουνε και πως θα εξασφαλιστούν μέσα σε 4 χρόνια για μια ζωή. Εμείς τους βγάζουμε παιδιά. Ξυπνήστε!!! Τα παίρνουν από εμάς για να τα τρώνε αυτή. Δουλεία χωρίς αλυσίδες, και κατοχή χωρίς όπλα. Αυτό επιτάσσουν οι καιροί. Μην μασάτε. Ψαχτεί τε και αντιληφθείτε πως κάτι πολύ λάθος συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα χρόνια τώρα. Ήρθε η ώρα για να αλλάξει. Ας το αλλάξουμε λοιπόν.........!!!

Π.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Π.Μ. , όποιως και αν είσαι δεν σε ξέρω , δίκιο έχεις καμία πλέον ανοχή στα λαμόγια πολιτικούς! Ας του μαυρίσουμε όλους τους κλέφτες απο τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο. Αρχίζουμε από αυτην την Κυριακή κιόλας!