23 Απριλίου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Που πάμε Σάββατο – Κυριακή

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«ΠΡΟΒΟμάστορες»

Σάββατο 24/4/2010 : Ποδηλατική διάσχιση στο Δέλτα του Σπερχειού ποταμού
Θα συναντηθούμε στις 9:30π.μ. στη Πλατεία του Δ.Δ. Ανθήλη Λαμίας.
Θα ποδηλατήσουμε σε αγροτικούς δρόμους , ανάμεσα σε ορυζώνες και σταροχώραφα , έως τις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στο Μαλιακό κόλπο.
Η περιοχή του Δέλτα είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000.
Θα παρατηρήσουμε άγρια πουλιά που φωλιάζουν στη περιοχή αυτή και θα επιστρέψουμε στην Ανθήλη. Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους. Η συνολική απόσταση είναι 20χλμ. περίπου σε επίπεδους χωματόδρομους , συνολικής διάρκειας 4ωρών περίπου..
Στη συνέχεια θα πάμε για μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουτσέκη Δαμάστας.
Συντονιστές της δράσης αυτής είναι :
Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569
Μόνικα Πλατανιά τηλ. 6937214899

Κυριακή 25/4/2010 : Ποδηλατική διάσχιση Ιστορικού Τριγώνου Φθιώτιδας.
Θα συναντηθούμε στις 9:30π.μ. στο Μνημείο του Λεωνίδα Δ.Δ. Θερμοπύλες Λαμίας.
Θα ποδηλατήσουμε σε επαρχιακούς δρόμους , από τον Ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών , έως το Δ.Δ. Γοργοποτάμου. Εκεί θα μεταβούμε στην Ιστορική Γέφυρα με τα πόδια και θα ξεκουραστούμε κάτω από τα πλατάνια στις όχθες του Γοργοπόταμου. Στη συνέχεια θα ποδηλατήσουμε σε επαρχιακούς δρόμους έως στον Ιστορικό χώρο της Αλαμάνας πραγματοποιώντας μικρή στάση στο μνημείο του Αθανάσιου Διάκου και θα επιστρέψουμε στις Θερμοπύλες.
Η διαδρομή είναι 1 βαθμού δυσκολίας και ενδείκνυται για αρχαρίους. Η συνολική απόσταση είναι 30χλμ. περίπου σε επίπεδους ασφαλτόδρομους , συνολικής διάρκειας 4ωρών περίπου.
Στη συνέχεια θα πάμε για μπάνιο στις Ιαματικές πηγές Κουτσέκη Δαμάστας.
Συντονιστές της δράσης αυτής είναι :
Νίκος Κύρκος τηλ. 6976861595
Νίκος Αναστασίου τηλ. 6974964428

Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε έναν από τους συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης που θα έχουν συμμετοχή.
Πρέπει να φέρουν απαραίτητα ποδήλατο σε καλή κατάσταση , ανταλλακτική σαμπρέλα , κράνος ποδηλάτου , αντιανεμικό μπουφάν , αντηλιακό , γυαλιά ηλίου , πρόχειρο φαγητό (σνακ-σάντουιτς) και 1 λίτρο νερού ή ισοτονικά.
Προαιρετικά μπορεί να φέρουν φωτογραφική μηχανή και κιάλια για τη παρατήρηση των πουλιών. Αυτοί που θα έρθουν για το μπάνιο πρέπει να φέρουν μαγιό και μπουρνούζι ή πετσέτα.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: