29 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: στα 5 χρόνια η θητεία των αιρετών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια διευρύνεται η θητεία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης ώστε οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να ταυτίζονται με τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου για τον «Καλλικράτη» που πραγματοποιήθηκε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισαν ότι από εδώ και στο εξής οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι οι μεθεπόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014. Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης "μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του σχεδίου νόμου είναι η πρόταση για πενταετή θητεία από την επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση, δηλαδή από τις εκλογές του 2014 αυτές θα διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές (το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου) προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας", πρόσθεσε ο υπουργός.

aftodioikisi.gr

-------------------------------------------
Σχολιασμός του Blog
Δια της παρούσης, και με δεδομένο το ξεκάθαρο τοπίο στον δήμο μας (πλην του ονόματος), εύχομαι σε αυτούς που θέλουν, μπορούν η νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν δήμαρχοι – καλή επιτυχία και καλή προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: