22 Απριλίου 2010

Χρήστος Σταϊκούρας - δήλωση για την πορεία των άμεσων επενδύσεων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πορεία των άμεσων επενδύσεων:

«Τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος [.....]
για την πορεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των άμεσων επενδύσεων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, καταδεικνύουν, με τον πλέον σαφή τρόπο, τη σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Ειδικότερα, οι άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάζουν εκροή ύψους 43 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και του 2008 παρουσίαζαν εισροή ύψους 83 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δημιουργούν οικονομική και κοινωνική ασφυξία και πλήττουν καθοριστικά την ψυχολογία της αγοράς, παγώνοντας κάθε επενδυτικό σχέδιο, ωθώντας τις μικρές επιχειρήσεις σε “λουκέτα”, και αυξάνοντας την ανεργία.

Ανεργία η οποία εκτινάχθηκε στο 11,3% τον Ιανουάριο του 2010, έναντι 9,4% τον Ιανουάριο του 2009 και 10,2% το Δεκέμβριο του 2009.

Διαπιστώσεις που κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής, με μέτρα τόνωσης της αγοράς, αρκετά από τα οποία έχει προτείνει η Ν.Δ., ώστε να περιορισθούν οι διαφαινόμενες έντονες και παρατεταμένες υφεσιακές πιέσεις στην οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: