10 Απριλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ν.Δ. κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Αθήνα, 9 Απριλίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σημερινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον πληθωρισμό επιβεβαιώνουν τις έντονες ανησυχίες που είχαμε εκφράσει ως Αξιωματική Αντιπολίτευση για την εξέλιξή του.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,9% το Μάρτιο σε σύγκριση με τον περυσινό μήνα, συνεχίζοντας την αυξητική πορεία των τελευταίων μηνών.
Πορεία που κατέτασσε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την Ελλάδα στην υψηλότερη θέση μεταξύ των κρατών-µελών της Eυρωζώνης (ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,9% το Φεβρουάριο του 2010).
Πορεία που αποτυπώνει τις συνέπειες των οικονομικά αναποτελεσματικών και κοινωνικά άδικων πολιτικών αυξήσεων της έμμεσης φορολογίας, που αποφασίστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση, το Φεβρουάριο και στις 3 Μαρτίου (αν και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός θα διαμορφωθεί εφέτος στο 1,4%).
[.....]
Αυξήσεων, που -σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος- επιρρίπτονται πλήρως στις τιμές.
Αυτή η διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων, όπως αποτυπώνεται στην εκτίναξη του Δείκτη, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για βαθύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση, μετατρέπουν τις αρχικές μας ανησυχίες για την είσοδο της Οικονομίας σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού σε φόβο.
Σ΄ αυτή την κατάσταση, έστω και καθυστερημένα, η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να λάβει τα αναγκαία μέτρα τόνωσης της Οικονομίας που, εδώ και καιρό, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της κ. Σαμαράς μονότονα επαναλαμβάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: