21 Απριλίου 2010

Ηχορύπανση στη Λαμία: Επιπτώσεις, αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.4.2010

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας η εκδήλωση – συζήτηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας με θέμα “Ηχορύπανση στη Λαμία: Επιπτώσεις, αναγκαία μέτρα και παρεμβάσεις”

Αναλύθηκαν όλες οι πλευρές του σημαντικού αυτού προβλήματος, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Οι ομιλητές στάθηκαν τόσο στα γενικά θέματα που αφορούν την νομοθεσία και το ρόλο της πολιτείας, όσο και στα μέτρα αντιμετώπισης και κυρίως στις ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών. Ειδική αναφορά έγινε στη μελέτη του ΕΜΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης. Τέλος στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκαν πλευρές της καθημερινότητας, που δείχνουν και την σοβαρότητα του προβλήματος που αποκτά άμεσο χαρακτήρα για την πόλη μας[.....]

Τις εισηγήσεις έκαναν ο Δρ. Βασίλης Δαλαμάγκας Επιθεωρητής Περιβάλλοντος στην Εθνική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Δρ. Σωτήριος Δαλιάνης Ειδικός Συνεργάτης του ΕΜΠ, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών, και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, παιδίατρος, μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών. Τη συζήτηση συντόνιζε η Κωνσταντίνα Τσιαντή – Κουτσούμπα, μέλος της γραμματείας της Κίνησης.

Τέλος παρεμβάσεις έκαναν ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ Καμπουράκης Γεώργιος, η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης αστυνόμος Αναστασία Μαλαβέτα, ο αντιδήμαρχος κ Σαγιάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ Χαντζής και ο συμπολίτης μας Δημήτρης Καλοδήμος διαχειριστής της ιστοσελίδας http://www.ixoripansi.gr

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας ευχαριστεί όλους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση και ιδιαίτερα ευχαριστεί το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τη διάθεση της φιλόξενης αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: