23 Απριλίου 2010

Επιστολή, προς το Δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

των πρώην εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό Κ. Βούρλων

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Με αυτή την επιστολή καλούμε εσάς, εφόσον είστε οι πλέον αρμόδιοι, να δώσετε μια λύση στο πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στον Βιο.Κα.

Όπως όλοι γνωρίζετε και μάλιστα ομόφωνα συμφωνήσατε, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 21/1/2010 , ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα προσελάμβανε, μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου, τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους στον Βιο.Κα.. Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και σε επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απόσπασμα από την οποία παρατίθεται ενδεικτικά παρακάτω:
«Παρόλα αυτά ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αποφάσισε να διατηρήσει το προσωπικό του εργολάβου στο ΒΙΟΚΑ, και για να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους και γιατί κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την σωστή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Καμένων Βούρλων».

Για αυτόν ακριβώς το λόγο συμφωνήσαμε ενώπιων σας να εργαστούμε εθελοντικά για δυο εβδομάδες στον Βιο.Κα., ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να ετοιμάσει τις συμβάσεις εργασίας μας.

Όλοι γνωρίζετε ότι οι συμβάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ.
Σε κανένα από εμάς δεν έγινε πρόταση για πρόσληψη, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στον ΔΗΜΟ Κ. Βούρλων, από την στιγμή που παρέλαβε το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Βιο.Κα.», και το οποίο δεν ανατέθηκε σε ΕΡΓΟΛΑΒΟ.

Τι είναι αυτό που μεσολάβησε και άλλαξε την ομόφωνη συγκατάθεσή σας;
Γιατί κανείς δεν αντέδρασε με την μη εκτέλεση των συμφωνηθέντων στο Δ.Σ. της 21/1/2010 και σιωπηλά αποδέχτηκατε την ισχύουσα κατάσταση;

Γνωρίζετε επίσης ότι ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί τα δεδουλευμένα μας!
Θα μας πείτε ότι η συμπληρωματική σύμβαση κρίθηκε άκυρη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ότι η πληρωμή των εργαζομένων είναι ευθύνη του εργολάβου;

Ναι αλλά ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Οι εργαζόμενοι ή ο Δήμος Κ. Βούρλων που έκανε αυτή τη σύμβαση;

Και γιατί ο Δήμος δεν έλεγχε και δεν παρέμβαινε, όπως είχε τη συμβατική υποχρέωση (τουλάχιστον από την 1η σύμβαση), σχετικά με τις υποχρεώσεις του ανάδοχου εργολάβου προς το προσωπικό του;
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας να ξεκαθαρίσετε αυτή την κατάσταση και να μας δικαιώσετε. Γιατί σίγουρα οι μόνοι που δεν ευθύνονται, για όλο αυτό, είναι οι εργαζόμενοι.
Όπως μάθαμε από τον εργολάβο κύριο Παπαλάμπρου, ο Δήμαρχος απαίτησε την παρακράτηση του ποσού των 200.000 € από το συνολικό ποσό των 525.000 € * της «παράνομης» 15μηνης συμπληρωματικής σύμβασης, με την αιτιολογία ότι κάποιες εργασίες δεν περατώθηκαν.
*Όσον αφορά στο ποσό, ο κύριος Παπαλάμπρου ενόρκως δήλωσε ότι του οφείλονται από τον Δήμο Κ. Βούρλων 525.000 € για την 15μηνη συμπληρωματική σύμβαση.
Που σημαίνει 525.000€ : 15 μήνες = 35.000€ ανά μήνα και όχι 24.000€ ανά μήνα !!!

Εφόσον ο Δήμος μπορεί να παρακρατήσει χρήματα, από τις οφειλές του προς τον κύριο Παπαλάμπρου, με αυτή την αιτιολογία, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και για την αποπληρωμή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων χρημάτων μας.

Ζητάμε λοιπόν από εσάς την απόφασή σας ώστε να παρακρατηθούν οι νόμιμοι μισθοί που μας οφείλονται, από τον ανάδοχο εργολάβο, και η αποπληρωμή μας να γίνει επιτέλους μέσω του Δήμου Κ. Βούρλων. Μας οφείλονται χρήματα που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα πολύ παραπάνω του ενός έτους.
Αν και ο κύριος Παπαλάμπρου δεν έχει καταγγείλει τις συμβάσεις μας ουσιαστικά είμαστε άνεργοι.

Λύση στο εργασιακό-οικονομικό πρόβλημά μας, μόνο η δυναμική παρέμβασή σας μπορεί να δώσει. Δεν είμαστε οι άγνωστοι που καθημερινά βλέπετε στις τηλεοράσεις σας να καταγγέλλουν ή να παρουσιάζουν τα προβλήματά τους. Ζούμε δίπλα σας και όλοι μας γνωρίζετε.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από το να λειτουργήσουν οι νόμοι και να τηρηθούν οι συμβάσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν προς το δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστούμε.

Καμένα Βούρλα 22/4/2010


Καραγκιόζογλου Βασιλική
Τσάρας Χρήστος
Υφαντής Βλάσσης
Liko Panajot


Υ.Γ. 1) Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία ή προσκόμιση αποδεικτικού εγγράφου
σχετική με τα παραπάνω είμαστε στη διάθεσή σας.

2) Η παρούσα επιστολή έχει αποσταλεί στον ημερήσιο Τύπο, σε αρμόδιες
υπηρεσίες, σε πολιτικά γραφεία και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του internet.

7 σχόλια:

Παντελής Δ. Γερασίμου είπε...

Ντροπή σε όλους μας που δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε 4 νέους ανθρώπους να πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει!
Πόσο μάλλον που δεν υπερασπιστήκαμε και το δίκαιο αίτημά τους να συνεχίσουν να εργάζονται μια και στη συγκεκριμμένη εργασία έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν περάσει (βλ. Πρακτικά προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων)με άριστα!!
Προσωπικά τους ζητάω συγνώμη και σε πρώτη φάση ενώνω τη φωνή μου μαζί τους για να "ακουστούν" τα δίκαια αιτήματά τους!

Ανώνυμος είπε...

Τι να σχολιάσει κανείς. Τα λέει όλα η επιστολή

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή θα έπρεπε να απευθύνεται προς τον δήμαρχο και όχι το δημοτικό συμβούλιο, κακά τα ψέματα αλλά αυτός κάνει κουμάντο, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κάθονται σούζα.

Ρε μαύρο στον Αντωνίου στις επόμενες εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή ΚΑΛΩΣ απευθύνεται σε ολο το Δημοτικό συμβούλιο γιατί το πρόβλημα με τις καθυστερημένες πληρωμές και τα προβλήματα στον Βιολογικό, άρχισαν από τότε που ξεκίνησε (επί Κεφάλα, Ξυδιά, Γρυλλάκη, Αναστασιου κ.α.)
Όλοι αυτοί συν τη σημερινή Συμπολίτευση σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα για τα πλοβλήματα στη μισθοδοσία των παιδιών.
Την κύρια ευθύνη τη φέρουν όλοι τους, με πρώτους φυσικά τους 2 ηγέτες (της συμφοράς)

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή απευθύνεται σε όλους τους υγειά σκεπτόμενους ανθρώπους, που μέσα στην καθημερινότητά τους, θυσιάζουν και θυσιάζονται για να αλάξουν και να προστατέψουν έναν κόσμο από κάποιους που επίσης καθημερινά τον βιάζουν λόγω κάποιων μικροπολιτικών σκοπών και κάποιων συμφερόντων του ενός. Ποτέ, όμως, το πρόσκαιρο δεν νίκησε το παντοτινό.

Ανώνυμος είπε...

'Εγραψε ο Γερασίμου με υπογραφή γελάσαμε ... γιατί τόσο καιρό τι έκανε.... έγραφε ...'εγραφε...

kamena voyrla blogger είπε...

Θα σας ήμουν ευγνώμων, αν αφήνατε τις προσωπικές επιθέσεις (που δεν προσφέρουν και τίποτα) και εστιάζατε στην ουσία των πραγμάτων.

Ο κρινόμενος (θα μου επιτρέψετε) είναι αυτός που κατέχει την εξουσία, και όχι ο όποιος σχολιαστής - δημότης.