30 Απριλίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Λαμία,29 Απριλίου 2010

Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί ημέρα υπόμνησης των διεκδικήσεων και των δίκαιων και μακροχρόνιων αγώνων των εργαζομένων.
Το μήνυμα της ημέρας στην κρίσιμη φάση την οποία διάγουμε είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα με ευθύνη, κυρίως, των πράξεων και των παραλείψεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και, εντέλει, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της κρίσης δανεισμού, αναδεικνύουν νέους προβληματισμούς και προκλήσεις για όλους μας.
Το ζητούμενο, πλέον, είναι
[.....]τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει ώστε να μετριασθούν, κατά το δυνατόν, οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα δίκαια κεκτημένα των εργαζομένων.
Το μέλημα όλων οφείλει να είναι η επίσπευση της χρονικής διάρκειας της δοκιμασίας και η έξοδος από το μηχανισμό στήριξης όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάταξης της Οικονομίας.
Ανάταξη που πρέπει να έχει στρατηγικούς στόχους τη διαρκή προώθηση της αειφόρου, έξυπνης και εξωστρεφούς ανάπτυξης, την ευημερία των πολιτών, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Ανάταξη και ανάπτυξη που δεν μπορεί να γίνει με πτωχευμένες επιχειρήσεις και άνεργους πολίτες.
Η πατρίδα μας έχει και τα μέσα και τους πόρους και τους ανθρώπους να εξέλθει από την κρίση, διασφαλίζοντας την ευημερία των εργαζομένων.
Το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: