28 Νοεμβρίου 2009

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της ΝΔ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία εκλογής αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Έχουν δημιουργηθεί συνολικά 1.039 εκλογικά κέντρα. Σε αυτά θα λειτουργήσουν 1.584 εκλογικά τμήματα.

Ενδεχομένως να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση προς τα κάτω, ενός πολύ μικρού αριθμού 3 ή 5 εκλογικών τμημάτων, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα.
Είναι σε κάποια απομακρυσμένα σημεία. Αλλά 1.584 εκλογικά τμήματα και 1.039 εκλογικά κέντρα είναι η οροφή με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Στις 8 χώρες της Ευρώπης θα λειτουργήσουν 64 εκλογικά τμήματα. Συνολικά θα εγκατασταθούν 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ορίστηκαν, επίσης, οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, τα οποία έχουν ορίσει οι υποψήφιοι για την Προεδρία του Κόμματος. Ορίστηκε, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Και αυτό έγινε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ύστερα από πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στις Νομαρχιακές Εφορευτικές Επιτροπές συμμετέχουν εκπρόσωποι των υποψηφίων.

Ύστερα από πρόταση των υποψηφίων για την Προεδρία του Κόμματος, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του αναθεωρηθέντος στο Συνέδριο της 7ης-8ης Νοεμβρίου Καταστατικό του Κόμματος και απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ορίστηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής του νομού Φθιώτιδας ως εξής:

Πρόεδρος: ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Πρόεδρος ΝΟΔΕ – Μέλος Κ.Ε. ΝΔ.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: ΣΥΓΓΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εκπρόσωπος κ. Μπακογιάννη: ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Αν. εκπ. κ. Μπακογιάννη : KΩΣΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Εκπρόσωπος κ. Σαμαρά: ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αν. εκπ. κ. Σαμαρά: ΤΣΑΚΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εκπρόσωπος κ. Ψωμιάδη: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στο εξωτερικό, στη μεν Μ. Βρετανία, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 τοπική Μ. Βρετανίας, δηλαδή, 09:00 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα κλείσει στις 17:00 ώρα Μ. Βρετανίας, δηλαδή, 19:00 ώρα Ελλάδος. Στις υπόλοιπες χώρες θα είναι με μια ώρα διαφορά. Τα εκλογικά αποτελέσματα θα πηγαίνουν στα κεντρικά γραφεία με δυο οδεύσεις. Η μια είναι εκείνη μέσω των Η/Υ, την οποία θα δίδουν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής στους χειριστές των Η/Υ. Η άλλη οδός είναι το φαξ, που θα λειτουργεί με ειδικούς κωδικούς. Τα αποτελέσματα, από τις δύο οδεύσεις, θα ταυτοποιούνται και έτσι θα μπαίνει το αποτέλεσμα στο κεντρικό σύστημα, για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος.

Στην Φθιώτιδα…

Για το Νομό Φθιώτιδας θα χρησιμοποιηθούν 25 συγκεκριμένοι χώροι, θα δημιουργηθούν 37 εκλογικά τμήματα – κάλπες, και θα στηθεί ένα δίκτυο με 77 Η/Υ. Οι έδρες των Δήμων καθώς και η έδρα της Κοινότητας Τυμφρηστού έχουν επιλεγεί για να μπορέσουν οι ψηφοφόροι οι οποίοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκλογή Προέδρου της Ν.Δ. να πάνε και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα τελειώσει στις 7 το απόγευμα, εκτός και εάν σε κάποια εκλογικά τμήματα υπάρχει κόσμος ο οποίος περιμένει, οπότε θα δοθεί κατά το δοκούν με απόφαση της Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής παράταση χρόνου μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος που θέλει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Στη Λαμία θα υπάρξουν δύο εκλογικά κέντρα ένα στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» στην πλ. Διάκου στην οποία θα υπάρχουν 7 κάλπες, στην ουσία 7 εκλογικά τμήματα και ένα δεύτερο στην οδό Όθωνος 17, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Λαμιέων, όπου θα υπάρχουν 3 κάλπες, 3 εκλογικά τμήματα και θα υποστηρίζεται από 8 Η/Υ. Είκοσι Η/Υ θα υποστηρίζουν το εκλογικό τμήμα στην πλ. Διάκου στο ξενοδοχείο «Σαμαράς».

Τι πρέπει να έχει το μέλος της Ν.Δ. ή αυτός που θέλει να εγγραφεί σαν μέλος να έχει μαζί του

Καταρχάς μπορούν όλα τα υπάρχοντα μέλη αλλά και όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της Ν.Δ. και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών για τις τελευταίες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δηλ. Έλληνες πολίτες ή ομογενείς οι οποίοι έχουν ελληνική υπηκοότητα και βρίσκονται στους εθνικούς καταλόγους της 4ης Οκτωβρίου μπορούν να προμηθευτούν είτε από τις δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος είτε από τα γραφεία της Νομαρχιακής που θα είναι ανοιχτά και το Σάββατο και την Κυριακή γι’ αυτό το λόγο αυτό το είδος αίτησης το οποίο υποχρεούται ο κάθε ψηφοφόρος να φέρει μαζί του και να συμπληρώσει. Για κάποιον ο οποίος δεν θα το προμηθευτεί υπάρχει μέριμνα και θα βρίσκεται έξω από κάθε εκλογικό κέντρο ένας ειδικός χώρος -έτσι διαμορφωμένος- ώστε να μπορεί να προμηθευτεί το έντυπο το οποίο πολύ απλά θα πρέπει να συμπληρώσει με τα στοιχεία του και μ’ αυτό να ακολουθήσει το δεύτερο βήμα το οποίο είναι να μπει μέσα στο εκλογικό τμήμα και να βρει τον χειριστή ενός Η/Υ. Πηγαίνοντας λοιπόν με την αίτηση αυτή συμπληρωμένη σημαίνει ότι αποδέχεται το καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις της Ν.Δ. Ο χειριστής βλέποντας την ταυτότητα ή αποδεικτικό της ταυτότητάς του (δίπλωμα ή διαβατήριο) και παίρνοντας την αίτηση στα χέρια του πληκτρολογεί τα στοιχεία του και από εκεί του δίνει έναν μοναδικό 13ψήφιο αριθμό ο οποίος συμπληρώνεται σε ένα πεδίο από τον χειριστή του Η/Υ. Με το που παίρνει αυτό τον κωδικό αυτόματα διαγράφεται από το σύνολο της επικράτειας, ότι αυτός ο εκλογέας έχει ήδη ψηφίσει. Παίρνοντας αυτό και μονογράφοντας την αίτηση ο χειριστής κατευθύνεται στην Εφορευτική Επιτροπή της κάλπης. Η κάθε Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο, από έναν αναπληρωτή του ο οποίο κάνει και χρέη ταμία και από τους εκπροσώπους που έχουν ορίσει οι τρεις υποψήφιοι Πρόεδροι. Το 95% των εφορευτικών επιτροπών του Νομού Φθιώτιδας αποτελούν Δικηγόροι, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές.

Έχοντας πάρει τον 13ψήφιο αριθμό πηγαίνει στην Εφορευτική με την ταυτότητα του και την αίτηση καταθέτει το ποσό των 2 ευρώ που είναι το ποσό συμμετοχής, όπως έχει αποφασιστεί από το Συνέδριο του κόμματος, και αμέσως του υπογράφει ο πρόεδρος ή ο εισπράκτορας και κρατάει την αίτηση. Τον προμηθεύουν με τα ψηφοδέλτια. Ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα του κάθε υποψήφιου και ένα ψηφοδέλτιο λευκό. Παίρνοντας τα ψηφοδέλτια με τυχαία σειρά μπαίνει μέσα στο παραβάν όπου επιλέγει τον υποψήφιο της αρεσκείας του βάζοντας απλά το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο, δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης. Βγαίνοντας ψηφίζει στην κάλπη και φεύγοντας θα παραλαμβάνει την ταυτότητά του, για τα δε τμήματα της Λαμίας, της Αταλάντης, της Σπερχειάδας, του Δομοκού όπου εκεί θα υπάρχουν περισσότερες από μία κάλπες, δηλαδή περισσότερο από ένα εκλογικά τμήματα θα παραλαμβάνει μαζί με την ταυτότητά του και ένα ειδικό μικρό χαρτάκι με το οποίο επάνω θα αναφέρεται ο αριθμός της κάλπης στην οποία ψήφισε και ο αύξον αριθμός που πήρε την ώρα που ψήφισε. Αυτό θα χρειασθεί για την περίπτωση επαναληπτικής εκλογής το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, όπου αν δεν υπάρξει εκλογή προέδρου από την Κυριακή στις 29 θα πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Επειδή όμως το επόμενο Σάββατο δεν θα υπάρχει σύστημα on line για να διαγράφεται από το σύστημα ο εκλογέας δεν θα υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιον που δεν ψήφισε στις 29 Νοεμβρίου να συμμετάσχει αλλά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εκλογείς που ψήφισαν στον συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα και στη συγκεκριμένη διαδικασία την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Με την επίδειξη αυτού του χαρτιού σε αυτές τις κάλπες θα μπορεί κάλλιστα να βρει την αντίστοιχη κάλπη και το αντίστοιχο όνομα και να διαγραφεί από τον εκλογικό κατάλογο. Θα υπάρχουν πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας εντεταλμένοι εκπρόσωποι του κόμματος οι οποίοι θα βοηθούν κάποιους οι οποίοι έχουν κάποια προβλήματα ως προς τη συμπλήρωση της αίτησης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: