21 Νοεμβρίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Λαμία, 19 Νοεμβρίου 2009

Η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως Ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Την ημέρα αυτή τιμούμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Τιμούμε εκείνους, που 67 χρόνια πριν, στάθηκαν με απαράμιλλο ηρωισμό απέναντι στις δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού. Όλοι μαζί οι Έλληνες, οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ, του ΕΛΑΣ και οι συμμαχικές δυνάμεις, επέτυχαν στρατηγικής σημασίας στροφή στην εξέλιξη των πολεμικών επιχειρήσεων. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκαλώντας τον θαυμασμό της κατεχόμενης Ευρώπης. Η σημαντικότερη όμως συνέπεια, σχετίστηκε με τον κλιμακούμενο αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς, η ανατίναξη ενίσχυσε το ηθικό των Ελλήνων, έδωσε κουράγιο και δημιούργησε τη βεβαιότητα ότι ενωμένοι οι Έλληνες, μπορούσαν να πετύχουν πολλά, στον αγώνα εναντίον των κατακτητών.

Αποτελεί ιστορική πραγματικότητα, ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πραγματοποιήσουν και τα πιο μεγαλόπνοα σχέδια. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, όπου οι διαχωριστικές γραμμές παραμερίστηκαν, μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Η λαμπρή αυτή πράξη της Εθνικής Αντίστασης, φανερώνει την αξία της συνεννόησης των Ελλήνων και λαμβάνει συμβολικές διαστάσεις στη νεώτερη Ελληνική Ιστορία. Μας διδάσκει πως οι εσωτερικοί φανατισμοί και τα πάθη πρέπει να εγκαταλείπονται, όταν μάλιστα, διακυβεύονται η ελευθερία και τα ύψιστα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης, οφείλουμε, όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας και κοινωνίας μας. Χρέος όλων μας είναι, το ιστορικό δίδαγμα της συνεργασίας, της ενότητας και της φιλοπατρίας, να αποτελέσει πυξίδα και οδηγό, για την πρόοδο της πατρίδας μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ,ΤΟΥ ΕΛΑΣ! ΟΙ ΕΔΕΣΙΤΕΣ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ... ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΥΑΛΟ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΗ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟ ΚΚΕ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ (ΣΙΑΝΤΟΣ,ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΤΕ!
ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΑΜ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΝ ΔΕΞΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ.