21 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΛΑΜΙΑ21/11/09

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 2009
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44
Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου έχει καταγραφεί στη μνήμη του λαού μας και έχει αναγνωρισθεί παγκόσμια σαν κορυφαία στιγμή του αντιφασιστικού αγώνα, μια σημαντική συμβολή στη νίκη των λαών κατά του φασισμού. Είναι μια ηρωική στιγμή τιμής και περηφάνιας για την ανταρτομάνα Ρούμελη που σηματοδοτεί την ενότητα του ελληνικού λαού για λευτεριά , ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο φασισμός δεν ήταν μόνο μια ξένη Δύναμη κατοχής αλλά και μια ιδεολογία του μίσους που απλώνονταν απειλητικά πάνω από την Ευρώπη. Ο αντιφασισμός είναι η ιδεολογία της Αντίστασης , ο κοινός συνδετικός της ιστός. Είναι ένα πνεύμα αντίστασης ενάντια στη Νέα Τάξη πραγμάτων που επιδίωκε να επιβάλει τις αρχές του παντού: την κατάργηση των αντιπροσωπευτικών δημοκρατικών θεσμών, την κατάργηση της βουλής και των συνδικάτων, την καθιέρωση της αρχής του αρχηγού, τη στρατικοποίηση της εργασίας και του κράτους, τις ρατσιστικές εκκαθαρίσεις. Θάνατος στο φασισμό- Λευτεριά στο λαό’ ‘ Χτυπάτε τους φασίστες- τους ξένους και ντόπιους φασίστες’ ήταν τα κεντρικά συνθήματα του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού.
Μεταπολεμικά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, η τιμή στην Αντίσταση και τους αντιστασιακούς ήρθε μαζί με την συντριβή του ΄Αξονα και την Απελευθέρωση. Στην Ελλάδα χρειάστηκαν 30 πέτρινα χρόνια , η θλιβερή εμπειρία της στρατιωτικής δικτατορίας και η άνοδος του δημοκρατικού κινήματος για να αναγνωρισθεί η Εθνική Αντίσταση. Κι αυτή η αναγνώριση όχι πάντα με περίσσια καρδιάς. Σήμερα από πολλούς κύκλους γίνεται προσπάθεια η ιστορία να ξαναγραφτεί , να αμβλυνθεί, να προσαρμοσθεί και να μουσειοποιηθεί.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών της λευτεριάς, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναδείξει το πραγματικό περιεχόμενο της πάλης του λαού μας ενάντια στο φασισμό. Το μήνυμα το δικό μας είναι η καθημερινή προσπάθεια να αναστηλωθούν οι αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης, για ένα κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς πολέμους, ρατσισμούς και φασισμούς.
Σε μια περίοδο κρίσης αξιών, η εγρήγορση της συλλογικής ιστορικής μνήμης μπορεί και σήμερα να εμπνέει και να διδάσκει τους νέους για τις αξίες της Αντίστασης, της Ελευθερίας και Εθνικής αξιοπρέπειας.

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 2000 ΣΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: