15 Νοεμβρίου 2009

Λήξη και Απόφαση 21ου Συνεδρίου ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αρ.πρωτ.ΠΑΝΔΟΙΚΟ 11/2009/209

Λαμία, 15 Νοεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21ο Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ
13-14-15 Νοεμβρίου 2009,
Λαμία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τόσο συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα όσο και κοινού πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Νοεμβρίου το 21ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Το συνέδριο έγινε στη Λαμία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ
Παρέστησαν η Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, η Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας κ. Αντωνίου, Τσώνης, Σταικούρας, ο Νομάρχης κ. Χειμάρας και οι δήμαρχοι Λαμιέων κ. Κοτρωνιάς, Γοργοποτάμου Σπαθούλας, Υπάτης Δ. Καραβάνας, Αγ. Κωνσταντίνου Ε. Ψαθάς και Στυλίδας Α. Σχορετσιανίτη, Μώλου κ. Ε. Τετριμίδας, Αμφίκλειας κ. Τσιτσιμπής., ο κ. Αποστόλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ν. Χρυσόγελος ως εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και ο κ. Λιβανός ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και ο Σ. Καρκάνης, πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας.
Μήνυμα έστειλε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Μετά την ολοκλήρωση του θεματικού μέρους με θέμα «ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ» οι σύνεδροι ψήφισαν ομόφωνα απόφαση η οποία (συνοπτικά) τονίζει τα ακόλουθα :

Το νερό είναι και οφείλει να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.
Η διαχείρισή του οφείλει να υπακούει στις αρχές της αειφορίας, της διαγενεακής δικαιοσύνης και της διαφύλαξης της βιοποικιλότητας και να γίνεται από δημόσιους ή αυτοδιοικητικούς φορείς. Η διεθνής εμπειρία ιδιωτικοποιήσεων του πόσιμου νερού είναι σαφώς αρνητική.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: