31 Μαρτίου 2009

Επανορθώσεις και Διευκρινήσεις για το θεμα του Μαλιακού

Αναρτήθηκε από… Unknown

Κατόπιν ενός email που έλαβα από το LamiaNews ότι δεν τους ανέφερα στα sites που έχουν ασχοληθεί με την μόλυνση του Μαλιακού, νιώθω την υποχρέωση να πω δυο πράγματα.


Καταρχήν ζητώ συγνωμη που δεν ανεφερα ολους οσους εχουν αναφερθει στο θεμα της μόλυνσης του Μαλιακου. Όπως καταλαβαίνετε θα έπρεπε να ξοδέψω απεριόριστες ώρες για να βρω τους πάντες, πράγμα αδύνατον.


Δεύτερον, ο σκοπός του post δεν είναι να δημοσιοποιήσει το θέμα. Αυτό ήδη έχει γίνει και όπως ήδη έγραψα οι επιστήμονες ήδη έχουν πάρει δείγματα νερού προς εξέταση. Ο σκοπός μου είναι η δημιουργία μιας ομάδας για την συνεχή παρακολούθηση και προστασία του Μαλιακου κόλπου. Η πρόληψη είναι καλύτερη τακτική.


Σε οποιαδήποτε περίπτωση η προθέσεις μου είναι καλές και δεν έχω και τίποτα να κερδίσω αφού δεν μένω στην περιοχή, ούτε καν στην Ελλάδα. Απλά αγαπώ τον τόπο μου και επιθυμώ να προσφέρω. Αν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο τότε δεν έχω καμία αντίρρηση να σβήσω το παρακάτω post και να ξεχάσω το όλο θέμα


Αθηνά Δράκου



Επιστροφή στην αρχική σελίδα

5 σχόλια:

Gakos Giannhs είπε...

Να ενωθούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
Αυτό θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.
Ας αφήσουμε τις διαφωνίες για τα Αθηναϊκά blogs.
Δηλώνω συμμετοχή.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα πρέπει να φτάσουν τα πράγματα στο μη παραπέρα για να αρχίσουν οι αντιδράσεις;
Από το καλοκαίρι υπήρχαν αναφορές στο lamianews για συγκεκριμένη βιομηχανία που έριχνε τα απόβλητα της στο Μαλιακο ,αντίδραση καμία, γιατί ;
Η εταιρία είχε παραγωγή αποβλήτων 40 με 50 κυβικά την ημέρα ,άρχισε να απορρίπτει από τον Ιούνιο του 2008 και λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος .
Πια είναι η εταιρία ; MACOLIVE την λένε δεν ακούσατε η διαβάσατε ποτέ τίποτα;
Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι συνεχείς και να μη τη θυμόμαστε μόνο όταν έχει πια δολοφονηθεί.

Unknown είπε...

Απ' οσο γνωριζω και εχω διαβασει, αγαπητε ανωνυμε, αντιδρασεις υπήρξαν αρκετες και για την MACOLIVE που πραγματικα εχουν γραφτει αρκετα και για την γενικοτερη κατασταση. Απο το LamiaNews αλλα και απο αλλα sites, bloggers και οργανωσεις.

Το προβλημα ειναι ότι δεν υπαρχει μια οργανωμενη κινηση - απο ολους τους φορεις - για να στηρίξει και να προωθησει ολες αυτες τις αντιδρασεις με πιο αποτελεσματικο τροπο Και αυτο προσπαθουμε να κανουμε τωρα.
Δεν πιστευω ότι ειναι αργα. Αν δρασουμε συντονισμενα, μπορουμε ακομη να διασωσουμε τον Μαλιακο.

Σε περιμενουμε να βοηθησεις.

Ανώνυμος είπε...

Που με περιμένετε για να βοηθήσω αγαπητή Τίνα και πως;

Unknown είπε...

Θα παρακαλούσα ολους όσους θέλουν να βοηθήσουν και να δραστηροποιηθούν να μου στειλουν εμαιλ στο athenadrakou@gmail.com
χρησιμοποποιωντας ενα ψευδωνυμο τουλαχιστον αν δεν θελουν να αποκαλυψουν την πραγματικη τους ταυτότητα και φυσικα ενα email για να επικοινωνησουμε, πολύ συντομα ελπίζω.