09 Μαρτίου 2009

Επικίνδυνα τα "μαθητοδικεία"

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για νέα πρόκληση ενάντια στο μαθητικό κίνημα κάνει λόγο η νομαρχία Πειραιά, καταγγέλλοντας έντονα την κυβέρνηση για τις δικαστικές διώξεις μαθητών του Πειραιά, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τονίζει ότι «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνει το αποκρουστικό, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Με αυταρχικές δικαστικές διώξεις σε βάρος των παιδιών μας, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την μαθητική αμφισβήτηση και να τρομοκρατήσει την νέα γενιά». Όπως σημειώνει «όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που ξέρει να κάνει διάλογο μόνο με γκλομπς και χημικά και που παντού χρεώνει ευθύνες χωρίς ποτέ να αναλάβει τις δικές της».

Ο νομάρχης κάνει λόγο για «μαθητοδικεία», γεγονός που όπως λέει, «αποτελεί μια πολύ ανησυχητική και επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά στην ήδη τεταμένη κατάσταση της κοινωνίας και της παιδείας».
Η νομαρχία Πειραιά όχι μόνο καταδικάζει τη νέα αυτή πρόκληση ενάντια στο μαθητικό κίνημα αλλά θα δώσει το παρών στο τριμελές πρωτοδικείο του Πειραιά την Δευτέρα, εκεί όπου θα στηθεί το «μαθητοδικείο» για δύο μαθητές. «Η επιχειρούμενη τρομοκράτηση των μαθητικών αγώνων δεν θα περάσει!» σημειώνει χαρακτηριστικά ο νομάρχης.

aftodioikisi.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: