18 Μαρτίου 2009

Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα για την Ώρα της Γης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Παγκόσμια πρωτιά κατακτά η Ελλάδα για την Ώρα της Γης, τη μεγαλύτερη συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με το δυναμικό «παρών» 270 δήμων και κοινοτήτων και την προσωπική συμμετοχή περισσότερων από 18.000 πολιτών.

Η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τους Αυστραλούς, τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης, οι οποίοι βρέθηκαν στην τρίτη θέση με δεύτερο τον Καναδά.

«Η πραγματική δύναμη του μηνύματος της Ώρας της Γης παραμένει η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, μέσα από την ξεκάθαρη δήλωση όλων ότι απαιτούνται εδώ και τώρα γενναία μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Περισσότεροι από 18.000 Έλληνες έχουν ήδη δηλώσει ηλεκτρονικά την προσωπική συμμετοχή τους αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική ηγεσία για να εντείνει τις προσπάθειές της ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική συμβολή όμως στην παγκόσμια εκστρατεία της Ώρας της Γης δεν εξαντλείται στη μαζική συμμετοχή.

Ελληνικά μνημεία και τοπόσημα παγκόσμιας ακτινοβολίας θα προσθέσουν αίγλη στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το Μνημείο του Φιλοπάππου θα προσδώσουν λάμψη στην Ώρα της Γης με τη συσκότιση τους…

Όλα αυτά στις 28 Μαρτίου, 20:30 - 21:30 το βράδυ...

in.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: