18 Μαρτίου 2009

Βελτιώνεται η σχέση των Ελληνίδων με το Διαδίκτυο. Ιδιαιτέρως εξοικειωμένες οι νεαρότερες Ελληνίδες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ιδιαίτερα εξοικειωμένες με τις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο είναι οι νεαρές Ελληνίδες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Ωστόσο, παραμένει η ανάγκη βελτίωσης της σχέσης γυναικών - Διαδικτύου στις Ελληνίδες μεγαλύτερων ηλικιών και σε όσες διαμένουν σε αγροτικές περιοχές.

Οι Ελληνίδες εμφανίζουν τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση του Διαδικτύου, σε σχέση με το γυναικείο πληθυσμό των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να υπολείπονται αρκετά του μέσου όρου της Ε.Ε. των 27.

Αναλυτικά, σημαντική άνοδος στη χρήση του Διαδικτύου από τις Ελληνίδες σημειώθηκε το 2008, αν και ο ανδρικός πληθυσμός εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το Διαδίκτυο, το ποσοστό των γυναικών που το χρησιμοποιεί εκτιμάται στο 32% έναντι 46% στους άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα τελευταία τέσσερα χρόνια (2005 - 2008), τα ποσοστά των ανδρών και γυναικών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ ιδιαίτερη σημαντική άνοδος, της τάξης των 12 και 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων για τους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, καταγράφεται για το έτος 2008.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: