20 Μαρτίου 2009

Γενική απεργία «παραλύει» τη Γαλλία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα εχθές, εξαιτίας της γενικής απεργίας που πραγματοποιούν τα εργατικά συνδικάτα για την πολιτική του Σαρκοζί στην Γαλλία.

Περίπου 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, και 3 εκατομμύρια σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία, στην εθνική ημέρα διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής πολιτικής του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CGT, του σημαντικότερου συνδικάτου της χώρας, ο αριθμός των διαδηλωτών στις 229 πορείες διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα μετά από έκκληση όλων των γαλλικών συνδικάτων έφθασε τα 3 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι διαδηλώσεις αυτές είναι οι πλέον μαζικές αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Νικολά Σαρκοζί τον Μάιο του 2007.
Η σημερινή κινητοποίηση ξεπερνά αυτήν της προηγούμενης ημέρας ενιαίας δράσης, στις 29 Ιανουαρίου, όπου ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο (αστυνομία) και 2,5 εκατομμύρια (συνδικάτα) άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους.
Η οικονομική κρίση εκτόξευσε τον αριθμό των ανέργων σε πάνω από 2 εκατομμύρια και οδήγησε σε δεινή κατάσταση πολλούς που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό κόστος ζωής.
Τα συνδικάτα παρουσίασαν έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα, στα οποία περιλαμβάνεται ενίσχυση των χαμηλόμισθων, περισσότερα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας, φορολογικές αυξήσεις για τους ανθρώπους με υψηλά εισοδήματα και διακοπή της σχεδιαζόμενης περικοπής θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.

kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: