20 Μαρτίου 2009

Αρχηγική εμφάνιση χθες από τον Γ. Σουφλιά

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ενώπιον 60 βουλευτών προανήγγειλε συγχωνεύσεις και ιδρύσεις υπουργείων ενώ εμφανίστηκε ως η «συνείδηση της παράταξης»

Εσωκομματικά μηνύματα πολλαπλής ανάγνωσης προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς με τη χθεσινή ηγετική εμφάνισή του, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο του, με αφορμή τον απολογισμό δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον».

Ο κ. Σουφλιάς, με μια αρχηγική παρουσία που προκάλεσε ποικίλες ερμηνείες για τον ρόλο που ενδέχεται και ευελπιστούν πολλοί να διαδραματίσει στο εσωτερικό της ΝΔ, δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις στην κεντροδεξιά παράταξη.
Σε μιαν ημέρα όπου ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής απουσίαζε στις Βρυξέλλες ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε τη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και την κατάργηση του υπουργείου Μεταφορών, με ταυτόχρονη ίδρυση ενός νέου, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σουφλιάς που κινητοποιήθηκε και ο ίδιος προσωπικά για την επιτυχία της εκδήλωσης, τηλεφωνώντας σε πάρα πολλούς υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα και να απαντήσει, όπως έλεγαν αρκετοί από τους παρισταμένους, στη δελφινομαχία των τελευταίων εβδομάδων.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων οικονομικών μέτρων, των οποίων είναι ο βασικός εμπνευστής, και σε μια στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αξιοποίησε την εκδήλωση για να εμφανίσει τη Νέα Δημοκρατία ενωμένη, αφού τον τίμησαν με την παρουσία τους μέλη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις και ομάδες.

Με την παρουσία του και λιγότερο με την ομιλία του, η οποία ήταν επικεντρωμένη στην πολιτική του υπουργείου του για το περιβάλλον, επιχείρησε να συγκρατήσει εν τη γενέσει τους τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις για τα οικονομικά μέτρα. Με τον δικό του τρόπο διασαφήνισε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και ότι η κυβέρνηση, παρά τις επιθυμίες ορισμένων, θα συνεχίσει την πορεία της, «δείχνοντας» ουσιαστικά τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2010.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Βήμα online

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: