22 Μαρτίου 2009

Και επίσημα πλέον, χαρακτηρίσθηκαν μνημεία τα Ράδιον, Θρόνιον και Ασκληπιός

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Επιστολή αναγνώστη

Με τους αγώνες των φορέων και των Δημοτών των Καμένων Βούρλων κερδήθηκε η διατήρηση της Ιστορίας της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Μετά τη συζήτηση που έγινε στις 6-11-2008 στο (Κ.Σ.Ν.Μ ) Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και την ομόφωνη γνωμοδότηση του (Κ.Σ.Ν.Μ) αφού είχαν μεσολαβήσει δυο αναβολές του θέματος για το αν θα κριθούν διατηρητέα τα Ξενοδοχεία << ΡΑΔΙΟ >>,<< ΘΡΟΝΙΟ >> και το Υδροθεραπευτήριο << ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ >> εκδόθηκε τελικά η απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Θεωρούμε ότι με την απόφαση Αρ. ΦΕΚ 79/ 26-2-2009 (την οποία και δημοσιεύουμε) του (Κ.Σ.Ν.Μ) να χαρακτηρισθούν ως μνημεία και να κριθούν διατηρητέα τα ανωτέρω κτήρια δικαιώνονται οι προσπάθειες και οι μακροχρόνιοι αγώνες των φορέων της Λουτροπόλεως.

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2005 από τους φορείς και τους Δημότες της Πόλεως για την διάσωση των πιο πάνω κτηρίων μιας και είναι από τα πρώτα κτίσματα της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Έχουν ρυθμό Bauhaus και αρχιτέκτων ήταν ο Γ. Μολφέσης.

Είναι δε συνδεδεμένα με την Ιστορία της Πόλης και την ανάδειξη της στη δεκαετία του 1950 σε μια από της καλύτερες Λουτροπόλεις της Ελλάδας.
Η πρώτη φάση της προσπάθειας αυτής πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε, παρά τις αντίθετες προβλέψεις κάποιων κακοπροαίρετων.
Απομένει να ολοκληρωθεί τώρα και η δεύτερη φάση της προσπάθειας αυτής που είναι η ανακατασκευή των κτηρίων και ποιος θα την πραγματοποιήσει.

Σαν δημότες αναμένουμε να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες η Δημοτική αρχή.
Αν δεν τις πάρει η Δημοτική αρχή και υπάρξει αδράνεια από την Δημοτική Αρχή οι Δημότες των Καμένων Βούρλων δεν θα καθίσουν απαθείς.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα κερδίζονται με αγώνες και θα συνεχίσουν αυτό τον ωραίο αγώνα που ξεκίνησαν για το καλό της Λουτροπόλεως.

Click εδώ για την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φύλο 79, 26/2/2009
Click εδώ για την Επιστολή – Απόφαση από το Υπουργείο πολιτισμού.

Θανάσης Δ. Τρίγκας

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι που είναι αυτός που μεχρι την 1/1/2009 σχολίαζε τους πάντες και τα πάντα.
Μήπως μετά τις νεες δημαιρεσίες βολεύτηκε και τώρα πάνε όλα καλά?

Γιατί ακούγαμε πολλά ο ψεύτης ο Δήμαρχος, ο απατεώνας και πολλά αλλα με τα οποία θα ασχόληθούμε στο μέλλον πιο συγκεκριμένα.

Για άλλους έγραφε ότι διαθέτουν περισσοτερα προσόντα και ότι θα εργάζονται σ στο δημαρχείο νύχτα - μέρα και πόλλα άλλα.

Όπως επίσης έγραφε πολλά και για άλλους.

Αναρωτιέμαι μήπως έτσι έβγαζε τα απωθημένα του.
Αλλωστε έχω διαπιστώσει ότι επιδεικνύει συνεχώς τον ανδρισμό του προσπαθώντας να μας πείσει για τα κέρατα των άλλων ξεχνώντας ... ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.