20 Μαρτίου 2009

Με τηλεχειρισμό η έκρηξη στην ΚΕΔ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με τηλεχειριστήριο από κοντινή απόσταση έγινε η πυροδότηση του μηχανισμού που εξερράγη το βράδυ της Πέμπτης έξω από το της Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ), στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε κοντινή απόσταση από το κτίριο του Αρείου Πάγου και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στο χώρο της έκρηξης οι πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν μία πλακέτα παραμορφωμένη από την έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, χρησιμοποιήθηκε ως δέκτης του σήματος από το τηλεχειριστήριο πυροδότησης του μηχανισμού, το οποίο πιθανότατα είναι αντίστοιχο με εκείνο του συναγερμού αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η εκρητική ύλη ήταν περίπου δύο κιλά, ενώ η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μπλε σακούλα, στη βάση του κάγκελου του πεζοδρομίου, κοντά στην είσοδο της ΚΕΔ, επί της οδού Κόνιαρη και ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Εκτός από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, ενώ έσπασαν τζάμια και στα γύρω κτήρια

Μέσα στην ΚΕΔ, την ώρα της έκρηξης, βρίσκονταν δύο υπάλληλοι εταιρίας σεκιούριτι, που έχει αναλάβει την φύλαξη, οι οποίοι, ωστόσο, ήταν στο βάθος του κτηρίου και δεν κινδύνεψαν, αλλά ούτε αντιλήφθηκαν κάτι.

Εν αναμονή της προκήρυξης

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, Όπως λένε, όμως, οι αξιωματικοί, οι οργανώσεις που έχουν χρησιμοποιήσει τη μέθοδο έκρηξης με τηλεχειρισμό, είναι ο "Επαναστατικός Αγώνας", στην επίθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, το Μάιο του 2006, και η "Λαϊκή Θέληση".

Η τελευταία είχε πυροδοτήσει βόμβα με κινητό τηλέφωνο στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, στις 29 Μαίου του 2004, καθώς και εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία των εταιριών "Μπάγιερ", "Ζίμενς" και "Λουφτχάνσα", στο Μαρούσι τον Ιούνιο του 2008 και στο κτήριο της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, στο Νέο Κόσμο, ένα μήνα αργότερα, η οποία είχε εξουδετερωθεί.Την ευθύνη των ενεργειών αυτών είχε αναλάβει τότε, με προκήρυξή της, η Οργάνωση με προκήρυξη πενήντα μήνες μετά την πρώτη της εμφάνιση.

skai.gr

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: