14 Οκτωβρίου 2011

Διακοπή μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποφάσισε η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Εξίσου επεισοδιακή με το πρωί ήταν και η απογευματινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη για την υπόθεση των σκουπιδιών.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ καλείται η Αστυνομία να ελέγξει τη λειτουργία των ΧΥΤΑ. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του Ενιαίου συνδέσμου Δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τη συνολική αλλαγή του εργασιακού πλαισίου των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ακόμα είπε πως αν δεν λήξει η κατάληψη στους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης θα ζητήσει την συνδρομή των ΜΑΤ.

Τέλος προειδοποίησε για ριζική αλλαγή στις[.....]

υπηρεσίες καθαριότητας αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Χ.Καστανίδη αναβλήθηκε τρεις φορές λόγω των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων σε δημόσια κτίρια από εργαζομένους που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σε ιδιώτες που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής να αναθέσει εκτάκτως το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, επικαλούμενη τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους από τις παρατεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πράγματι η χούντα δεν τελείωσε το 73!

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ζιάβαζα την απόφαση της κυβέρνησης για τους απεργους των σκουπιδιών και κάπου λέει:Η Υγειονομική Διάταξη βασίζεται στον Αναγκαστικό Νόμο 2520 του 1940, ο οποίος προβλέπει φυλάκιση και πρόστιμα για όποιον την παραβεί.
ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 40 ΕΝ ΕΤΗ 2011!
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΟΥΝΤΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!